Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Documentar despre Mica Unire la Şcoala „Nicolae Iorga“


Elevii Åžcolii „Nicolae Iorga” din Focșani au participat, ieri, la mai multe activități cultural-artistice dedicate zilei de 24 ianuarie, grupate sub denumirea „Unirea Principatelor Române – File de cronică”. Activitățile vor continua și în cursul zilei de astăzi.
Din program fac parte vernisajul expoziției „Mărturii referitoare la Unirea Principatelor Române”, prezentarea activităților unioniste pe suport electronic, recitaluri de cântece și poezie, lecturarea textelor „Moș Ion Roată și Unirea” și „Moș Ion Roată și Vodă Cuza” de Ion Creangă.
Fostele eleve ale Åžcolii „Nicolae Iorga”, Cătălina Măciucă, Oana Irimia și Mihaela Profir, vor susține recitaluri de muzică populară. De asemenea, se va desfășura și un concurs, având ca temă importanța momentului de la 1859. Elevilor le va fi prezentat un documentar despre procesul istoric al înfăptuirii Unirii, după care ei vor analiza semnificațiile și consecințele evenimentului, pentru România și Europa.
Activitățile se vor încheia cu Hora Unirii, care va antrena, în curtea școlii, întregul colectiv de elevi și cadre didactice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?