Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Bugetarii, ameninţaţi cu pierderea slujbei dacă participă la proteste


Teama că protestele de stradă, din ce în ce mai numeroase și cu mii de protestatari, îi vor da afară de la guvernare, i-a determinat pe pedeliștii vrânceni să treacă la represalii împotriva celor pe care cred că îi pot controla. Este vorba de angajații instituțiilor bugetare. Mai mulți bugetari ne-au declarat sub protecția anonimatului și este lesne de înțeles de ce, că au fost avertizați de pedeliștii din fruntea instituțiilor la care lucrează că, dacă vor participa la mitingurile de protest organizate în Piața Unirii, își vor pierde slujba. „Ne-au amenințat că au acces la casetele filmate de jandarmi și vor ști cu exactitate cine a fost la protest, în ce zi și ce lozinci a scandat. Se pare că pedeliștilor le dau fiori lozincile antiprezidențiale. Există o frică patologică în interiorul PDL față de Traian Băsescu”, ne-a spus unul dintre bugetari.
Conform acelorași surse, printre instituțiile și societățile de stat, deci controlate de pedeliști și care au recurs la amenințări se numără Electrica, Registrul Comerțului, dar chiar și o parte din băncile din județ apropiate puterii.
La compania Electrica, oamenii ne-au spus că nu au fost învoiți, indiferent de motiv, pentru ziua de joi, de frică să nu participe la mișcările de protest. Ieri, se pare că lucrurile au mers până acolo încât conducerea centrală a emis o circulară către filialele județene prin care s-a solicitat numele tuturor angajaților care au lipsit sau care și-au luat, joi, concediu. Odată aflate numele celor care au lipsit, se va trece la organizarea unor acțiuni de tipul celor duse de poliția politică pe vremuri, pentru a afla unde și-au petrecut acei oameni ziua de 19 ianuarie. „Dacă vor afla că acești oameni au fost la mitingul organizat de USL împotriva Guvernului și a lui Traian Băsescu atunci vor fi dați afară. Vor deveni șomeri doar pentru vina de a-și spune nemulțumirile”, ne-a mai spus sursa noastră.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?