Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Sergiu Nicolaescu revine pe marile ecrane


Cel mai recent film regizat de Sergiu Nicolaescu, „Ultimul corupt”, o producție MediaPro Pictures, are premiera pe marile ecrane românești pe 17 februarie. Dacă în urmă cu aproape doi ani Sergiu Nicolaescu lansa „Poker”, prima comedie realizată de la monumentalul „Nea Marin Miliardar” încoace, pe 17 februarie, regizorul își lansează noul film, „Ultimul corupt din România”, în cinematografele din toată țara.
În contextul în care „Poker” a fost vizionat de aproximativ 25.000 de spectatori și a devenit una dintre cele mai de succes premiere românești ale anului 2010, încurajat, dar și alimentat de subiecte tot mai savuroase pe aceeași temă, Sergiu Nicolaescu a considerat firească o continuare, pe care a intitulat-o „Ultimul corupt din România”.
„Ultimul corupt din România” îi readuce în rolurile principale pe Horațiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Ritiu, Cătălina Grama (Jojo) și Mircea Diaconu, care își reiau cu măiestrie rolurile din „Poker”, dar și alte nume mari ca Nae Lăzărescu și Vasile Muraru, care vor da viață unor noi personaje savuroase în noua poveste. Cu un scenariu semnat de Adrian Lustig, „«Ultimul corupt din România» este un film de actualitate, al societății de astăzi, un film comic, dar în același timp și critic”, așa cum îl descrie regizorul Sergiu Nicolaescu.
De aceasta dată, astfel, mafiotul Titel Pangică (Horațiu Mălăele) a devenit doctor în științe și a donat bani pentru un muzeu memorial închinat vieții și operei sale: de la vânzător de rame în Obor la senator. Custodele muzeului este bunul său prieten Claudiu Vițelaru (Valentin Teodosiu), căruia i-a furat locul de senator. Partenerul lor de poker, chirurgul plastician Horia Vrabete (Vladimir Găitan), continuă să ajute nevestele disperate să ia viața în piept cu ajutorul silicoanele. Iubita lor „prin rotație”, Monica Lăcustă, interpretată de Cătălina Grama (Jojo), a ajuns să aibă și ea o funcție în guvern. Apare, în sfârșit, și Marcel (Ion Rițiu), pe care l-au așteptat mai rău ca pe Godot în „Poker”. Marcel – general din serviciile secrete – trebuie să rezolve eterna și fascinanta cerință a Bruxellesului: să aresteze un corupt. Åži cine e mai la îndemână pentru asta decât unul dintre prietenii de-o viață? Care dintre ei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?