Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Nicolai Şerban a renunţat la funcţia de prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Cadrelor în Rezervă a SRI


Nicolai Åžerban, fostul șef al Serviciului Român de Informații (SRI) Vrancea, a renunțat la funcția de prim- vicepreședinte al Asociației Cadrelor în Rezervă a Serviciului Român de Informații (SRI). El protestează astfel față de atitudinea reprezentanților SRI, vizavi de persoana sa.
Åžerban se luptă în instanță, de câțiva ani, să obțină gradul de ge-neral, care i se cuvine de drept, după o carieră militară de trei decenii. La începutul lunii august a anului trecut, el a solicitat conducerii SRI, printr-o petiție, să-i precizeze dacă în cazul său a fost respectată procedura prealabilă referitoare la întocmirea documentației pentru acordarea gradului de general de brigadă, odată cu trecerea în rezervă.. „În semn de protest  față de atitudinea și abuzurile SRI față de un colonel în rezervă, am considerat și am solicitat să fiu înlocuit din funcția de prim-vicepreședinte al Asociației Cadrelor în Rezervă a SRI pentru mai multe considerente. Este josnică atitudinea acestei instituții prin afirmația făcută. Abuzurile constau în nerecunoașterea unor proceduri parcurse legate de contestarea Ordinului de trecere în rezervă, prin neîndeplinirea unor proceduri administrative premergătoare, referitoare la întocmirea documentației pentru acordarea gradului de general de brigadă, odată cu trecerea în re-zervă. Abuzul esențial constă în faptul că instituția nu a putut dovedi, chiar în timpul derulării procesului la instanță, că această activitate a fost discutată, analizată și hotărâtă în cadrul Biroului Executiv al SRI”, a declarat Nicolai Åžerban.
Colonelul susține că această formă de protest va continua pe căi legale, pentru că, spune el, doar așa ar putea sensibiliza instituțiile cu competență în materie, cum ar fi Comisia de Control a Parlamentului, Consiliul Suprem de Apărare al Å¢ării și Președinția României.
Între timp, procesul prin care încearcă să obțină gradul de general continuă la instanța supremă, dosarul având termen de judecată în februarie.
Fostul șef al SRI Vrancea s-a pensionat în august 2007, după 30 de ani de carieră.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?