Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Laboratoare moderne şi sală multimedia la Liceul „Ioan Slavici”


Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu va avea, până în aprilie 2013, 16 laboratoare de specialitate, respectiv două laboratoare de matematică și câte unul pentru limba română, limbi moderne, informatică, biologie, chimie, fizică, științe economice, contabilitate, fizică-chimie, științe socio-umane, istorie, geografie și astronomie (cameră telescop), grație implementării proiectului „EDU PANCIU – Educație și cunoaștere – Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici»”.
Administrația locală a semnat, ieri, contractul de lucrări cu reprezentanții Rotary Construct București, societate care a câștigat licitația pentru lucrările ce se vor efectua începând cu luna fe-bruarie, la unitatea de învățământ pănceană. „Aceasta este una dintre primele patru societăți din țară, cunoscută pentru lucrările de consolidare și reabilitare de la Teatrul Național din București, reabilitarea Spitalului Colțea, precum și a Primăriei Sectorului 1. Tot Rotary Construct București este cea care se ocupă, în prezent, de consolidarea și reabilitarea se-diului Primăriei Panciu, în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială”, a declarat primarul Ion Petre.
Edilul a precizat că implementarea proiectului „EDU PANCIU”, care beneficiază de un buget total de aproximativ 7,5 milioane de euro, reprezintă munca de aproximativ 4 ani a echipei de profesioniști a Primăriei Panciu. „Nu a fost un proiect ușor, dar important este că, în viitor, Liceul «Ioan Sla-vici» va avea 16 laboratoare, dotate cu tot ce le trebuie pentru desfășurarea actului educațional. Totodată, liceul va mai avea și o sală multimedia, cu 250 de locuri, o bi-bliotecă media și un teren de sport. De asemenea, vor fi înființate Muzeul «Ioan Slavici», un laborator foto și o mini-tipografie pentru cei care vor lucra la revista liceului”, a mai spus Ion Petre.
Potrivit acestuia, tot datorită implementării proiectului, vor fi reabilitate rețelele de utilități, iar curtea liceului va fi reamenajată, beneficiind, totodată, și de un gard nou. „Acesta nu este singurul proiect care vizează învățământul păncean. Următorul proiect major, eligibil, în valoare de 5,6 milioane de euro, se referă la modernizarea Liceului Tehnologic «Al. I. Cuza». El va fi implementat de la sfârșitul lui 2012 și, datorită lui, liceul va avea toate condițiile derulării unui învățământ tehnolo-gic modern. Mă bucur că Primăria Panciu a reușit atragerea atâtor fonduri importante pentru mo-dernizarea învățământului”, a concluzionat primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?