Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Speranţele atletismului vrâncean au confirmat la Bacău


Cupa Bistriței la atletism a fost prima verigă dintr-un lanț mare competițional întins în acest sezon. Concursul ajuns la ediția a 27-a a deschis o serie de șapte reuniuni indoor, programate în Bacău în prima parte a anului. Aproximativ 200 de sportivi s-au înscris pe listele de start ale celei mai longevive competiții indoor a României (27 de ediții). Au fost ediții în care numărul participanților era de două ori mai mare. De vină pentru recul sunt mai multe cauze: reducerea bazei de selecție, sărăcia cluburilor și concurența făcută de București.
După o îndelungată pregătire de iarnă, sportiva Ana Roberta Anghel, legitimată la clubul CSM 2007 Focșani și antrenată de Åžtefan Munteanu a participat la acest concurs, care s-a dorit a fi o primă verificare din acest an pentru a se vedea potențialul sportivei. „Cu înțelegerea clubului și sprijinul clubului Rotary din Focșani, așa cum am avut în trecut, dar sperăm și în viitor, s-a reușit a fi o competiție de verificare binevenită”, a spus antrenorul Åžtefan Munteanu.
Atleta Ana Roberta Anghel a câștigat proba de săritura în lugime, cu rezultatul de 5.06 metri, s-a clasat pe locul II în proba de 60 metri garduri (rezultat 9,62 secunde) și locul 3 în proba de 60 metri (rezultat 8.25secunde). O altă sportivă, Valentina Tănase s-a clasat pe locul 4 în proba de 60 metri garduri (rezultat 10.47 secunde). Ana Roberta Anghel este prima sportivă din județ care a obține trei cupe la acest concurs. „Sperăm într-o colaborare fructuoasă și benefică cu clubul Rotary, iar sportiva se va pregăti pe linie sportivă și pe plan școlar la un nivel de performanță”, a mai precizat antrenorul sportivei, Åžtefan Munteanu.

Două recorduri personale pentru Vlad Dulcescu

În activitatea cotidian a anului, a devenit o necesitate stringentă înlăturarea oboselii după o zi de muncă și refacerea forțelor. Prin natura sa, atletismul ocupă un loc spcial în activitatea sportivă și are ponderea cea mai însemnată în activitatea pregătitoare pentru toate ramurile sportive. Județul Vrancea a dat de-a lungul anilor mai mulți atleți de valoare, care s-au remarcat pe plan național și internațional: Alex Merică (în proba de săritura în înălțime), Ioan Neculai, Remus Stoleru și Paul Copu (la semifond), Alina Popescu (triplusalt) și Gabriela Coteț (săritura în lungime) și, în prezent, are premisele unui viitor component al loturilor naționale, prin Vlad Dulcescu.
În 2011, Vlad Dulcescu a obținut locul I și titlul de campion național în porba de 400 metri garduri. Practică atletismul de opt ani de zile sub îndrumarea antrenorului Fănel Iliescu, în cadrul secției de atletism a CS Unirea Focșani. La prima competiție din acest an, Cupa Bistriței de la bacău, sportivul a participat într-o competiție alături de seniori și juniori I, el fiind încă junior II. În probele de 200 și 400 metri a avut o evoluție remarcabilă și a reușit să-și facă recorduri personale la ambele probe, clasându-se în final pe locul 6.
De menționat faptul că atletul a efectuat în perioada 3-10 ianuarie un cantonament la Gura Humorului, unde a avut programate câte două antrenamente zilinice, fiecare ședință de pregătire durând câte două ore, iar stagiul a fost asigurat de CS Unirea. Până la etapa finală a Campionatului Național de sală pentru juniori II (programată pe 3 martie), Vlad Dulcescu va concura la alte trei concursuri de pregătire, unde obiectivul principal este îmbunătățirea performanțelor. La competiția de la Bacău, evoluții bune au mai avut sportivii Dragoș Florea, Codruț Rotaru, Nicoleta Lungu, Claudia Prisecaru și Corina Prisecaru. Atleții sunt pregătiți de Antonel Ivan și Corneliu Panait.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?