Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Carnea de peşte şi acizii graşi Omega 3


Peștele este un aliment permanent lăudat de nutriționiști, care nu  trebuie să lipsească în vreo săptămână din dietă. Gustul variat al diferitelor sortimente este în măsură să le facă oamenilor viața mai plăcută și mai sănătoasă. Responsabili desigur sunt nutrienții, din rândul cărora se impun acizii grași Omega 3, existenți cu precădere în peștii grași (somon, hering, macrou).
Conținutul în minerale e de asemenea apreciabil, mai ales cel de fier, fosfor, zinc, cupru calciu, dar și de oligoelemente ca flourul, seleniul, cobaltul sau manganul. Carnea de pește este o veritabilă sursă de vitamine: conține toată gama vitaminelor B. Cercetările au scos la iveală treptat „minunile” care se petrec la nivel celular și efectele pozitive ale Omega 3 asupra organismului uman. Deși acești acizi sunt buni pentru sănătatea umană, corpul nu e capabil să-i sintetizeze. Din acest motiv, este necesar consumul de pește bogat în aceștia sau includerea în dietă a unor suplimente naturale.
Acizii Omega 3 contribuie în esență la prevenirea accidentelor cardiovasculare, împiedică formarea cheagurilor de sânge și sporesc cantitatea de colesterol bun HDL în detrimentul celui rău. Potrivit Harvard School of Public Health, riscul de a deceda prin infarct miocardic este cu o treime mai scăzut în cazul persoanelor care servesc două mese cu pește pe săptămână.
Fiindcă conține mult fosfor și alte substanțe minerale, se consideră că peștele îmbunătățește abilitatea de învățare a copiilor. În timpul sarcinii, carnea de pește contribuie, de asemenea, la buna dezvoltare a creierului fătului, iar beneficiile acestei consumații materne se prelungesc de-a lungul întregii copilării.
Din păcate, unele tipuri de pește pot conține un nivel înalt de mercur sau bifenoli. În general, riscul apariției intoxicației cu mercur sau alți contaminanți este mai mic decât be-neficiile pe care le are consumul de acizi grași omega 3 din pește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?