Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

”Barbie” conduce în topul nominalizărilor la Globurile de Aur, în competiţie strânsă cu ”Oppenheimer”

Blockbusterul estival „Barbie” s-a clasat luni în fruntea listei cu producţii candidate la Globurile de Aur de la Hollywood, cu nouă nominalizări, depăşind cele opt nominalizări pentru drama istorică „Oppenheimer”, transmite Reuters. „Barbie” va concura pentru titlul de cel mai bun film la categoria comedie/musical, alături de „American Fiction”, „The Holdovers” şi de alte producţii, în cadrul unei ceremonii cu covor roşu, care se va desfăşura în ianuarie şi va da startul sezonului premiilor de la Hollywood. „Oppenheimer”, cu Cillian Murphy în rolul omului aflat în spatele creării bombei atomice, se va afla în competiţie cu filme precum „Killers of the Flower Moon” şi „Maestro” la categoria cel mai bun film dramatic. „Killers of the Flower Moon”, în regia lui Martin Scorsese, relatează crimele care au vizat populaţia amerindiană Osage pentru acapararea bogăţiilor provenite din petrol în statul Oklahoma, în anii 1920. Bradley Cooper îl interpretează pe compozitorul Leonard Bernstein în „Maestro” şi este, de asemenea, regizor al acestei pelicule.

Globurile de Aur reprezintă una dintre competiţiile-cheie, ce pot oferi un impuls filmelor în drumul lor către Oscaruri, decernate în martie. La categoriile dedicate televiziunii, drama de familie „Succession” se detaşează drept favorită, cu nouă nominalizări. (…)

La următoarea ediţie a Globurilor de Aur câştigătorii vor fi aleşi de o nouă organizaţie. Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA), care atribuia prestigioasele premii, a fost aspru criticată pentru lipsa de etică şi de diversitate din rândul membrilor săi şi a fost desfiinţată în iunie. Noii proprietari ai Globurilor de Aur sunt Eldridge Industries şi Dick Clark Productions. Grupul de votanţi este alcătuit în prezent din 300 de membri jurnalişti din 75 de ţări, cu 60% diversitate rasială şi etnică, potrivit organizatorilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi la data de 7 ianuarie, în cadrul unei ceremonii transmise în direct de postul CBS şi prin streaming, pe platforma Paramount+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?