Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Poliţiştii îl ameninţă pe Igaş cu proteste


Polițiștii afiliați Sindicatului „Pro Lex” dar și cei ai altor sindicate cum ar fi Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), sindicate care au și mulți membri din rândul polițiștilor vrânceni, amenință cu proteste. Oamenii legii spun că vor ieși în stradă dacă mi-nistrul Traian Igaș nu le rezolvă problemele în această săptămână.
Sindicatul „Pro Lex” a precizat ieri, într-o adresă către ministrul Administrației și Internelor, că are în vedere proteste de stradă, dacă în săptămâna 16-20 ianuarie, nu li se soluționează o serie de revendicări.
Polițiștii cer acordarea restanțelor la drepturile salariale și la norma de echipament, acordarea sporului de confidențialitate pentru promoția 2009, încadrarea agenților de poliție cu studii superioare în clasele de salarizare corespunzătoare studiilor, reținerea cotizației sindicale pe statul de plată și efectuarea deducerii acesteia din impozitul pe venit, potri-vit adresei către ministru. „Pro Lex” și alte trei sindicate ale polițiștilor au solicitat o întrevedere ministrului pe aceste probleme încă din 22 decembrie anul trecut, fără a primi un răspuns.
Agentul Ciprian Grosu, vicepreședinte al SNPPC Filiala Vrancea, spune că deocamdată nu s-a stabilit nimic cu exactitate, urmând a fi purtate discuții cu liderii de la București. Polițiștii au mai protestat în vara anului trecut, nemulțumiți de anunțatele disponibilizări de la acea dată și de reducerea normei de hrană. Ei și-au aruncat caschetele în curtea Palatului Cotroceni, gest care i-a iritat pe cei care conduc țara.
Anunțul polițiștilor privind intenția de a ieși în stradă vine pe fondul a patru zile de proteste în România. Mii de oameni au ieșit în stradă, în 38 de orașe ale țării, printre care și Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?