Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un păncean a făcut „gaură“ în conturile unei firme de asigurări


O firmă de asigurări trebuie să-l despăgubească pe fostul șef al Poliției Rutiere Neamț, comisarul Neculai Catană, care a fost rănit grav într-un accident rutier produs de un păncean, în 2009. În total, firma ar trebui să achite despăgubiri de câteva sute de mii de lei, în timp ce pănceanul, condamnat la un an cu suspendare, trebuie să achite doar cheltuielile judiciare către stat, de o mie de lei. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Onești și nu este definitivă.
Polițistul, care se afla pe o motocicletă, a fost accidentat de pănceanul Lucian G., care a și părăsit locul faptei. În același eveniment rutier, a fost rănită și o femeie, care se afla pe motocicletă cu polițistul.
În soluția postată pe site-ul Judecătoriei Onești se arată că „obligă asiguratorul de răspundere civilă, prin reprezentanții săi legali, să achite părților civile despăgubiri civile după cum urmează: 175.000 lei cu titlu de daune morale pentru partea civilă Catană Neculai; 16.264,5 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Catană Neculai; 14.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Amarinei Ioana Irina; 114,38 lei (sumă reactualizată la data executării) despăgubiri civile către partea civilă Spitalul Clinic de Urgență Iași și 38,50 lei (sumă reactualizată la data executării) despăgubiri civile către partea civilă Spitalul municipal Onești. Respinge restul pretențiilor civile (restul despăgubirilor civile solicitate în cauza penală de față cu titlu de daune materiale și, respectiv, cu titlu de daune morale) formulate în cadrul procesului penal de către părțile civile Catană Neculai și Amarinei Ioana Irina. În temeiul articolului 191 alin 1 Cod Procedură Penală obligă inculpatul la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat în faza de urmărire penală (200 lei) și în faza de judecată (800 lei), constatând că în faza de judecată acesta a fost asistat de către apărător ales”. 

Accidentul a avut loc în 2009, în comuna băcăuană Oituz. Comisarul Neculai Catană, pe atunci șef al Serviciului Poliției Rutiere Neamț, conducea o motocicletă Suzuki.
Pănceanul conducea un autoturism de teren Hyundai Terracan, când a intrat în depășirea unui autovehicul. Din sens opus se apropia o altă mașină, iar vrânceanul a forțat intrarea pe banda sa de mers, acroșând motocicleta. Polițistul și tânăra care îl însoțea au s-au ales cu răni grave. Åžoferul nu a oprit la locul incidentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?