Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

„La pas, printre statui”


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” invită publicul vrâncean în Piața Teatrului din Focșani, la statuia lui Mihai Eminescu, în cadrul activității „La pas, printre statui”. Invitația este pentru duminică, când se vor sărbători 161 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.
La statuia lui Eminescu va fi prezentat un istoric al bustului poetului și un scurt moment poetic, susținut de actorii teatrului, bibliotecari, scriitori și elevi. Vor fi prezente oficialități din cadrul Primăriei și Consiliului Local Focșani. Toți cei prezenți la eveniment vor depune flori la bustul poe-tului Mihai Eminescu.
După aceste activități, cei prezenți se vor plimba prin zonă, pentru a admira și statuile altor oameni de cultură. „«La pas, printre statui» va reaminti focșănenilor că maiorului Gheorghe Pastia dona, la 3 martie 1908, suma de trei sute mii lei pentru ridicarea Teatrului, că artistul Petre Liciu, actor de renume al Teatrului Național din București, este născut la Focșani, că pedagogul Gheorghe Rarincescu, născut în anul 1864 în comuna Cotești, a fost decorat pentru întreaga carieră pedago-gică cu «Medalia Jubileului Învățământului Românesc și Coroana României» în Gradul de Cavaler, că anul acesta se împlinesc 40 de ani de la ridicarea bustului domnitorului Al. Ioan Cuza și că bustul lui Nicolae Filipescu, om politic, orator si publicist fruntaș al luptei pentru desăvârșirea Statului Național Român Unitar, a fost ridicat din dorința locuitorilor Orașului Unirii în anul 1928”, a declarat bibliotecara Maria Cristina Olaru.
De asemenea, secțiile Bibliotecii Județene așteaptă vizitatorii cu expoziții de carte din opera marelui poet național. Această activitate face parte din cadrul Proiectului Cultural „Vrancea arhaică, Vrancea de poveste”, inițiat și lansat de instituție cu ocazia Zilei Culturii Naționale, care se sărbătorește pe 15 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?