Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Agresorul taximetristei a fost arestat preventiv


Tânărul de 23 de ani, care miercuri seara a tâlhărit o taximetristă de la Fulger, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din tâlhărie în tentativă de omor deosebit de grav, femeia fiind bătută și tăiată cu un cuțit. Răzvan Marica Francu i-a furat șoferiței portofelul, în care se aflau doar documente. El a fost prins la câteva ore de la comiterea faptei.

Răzvan Marica Francu, de 23 de ani, din Petrești, a fost arestat  preventiv ieri, după ce miercuri seara era să omoare o taximetristă de la Fulger. El este cercetat de procurori pentru tentativă de omor deosebit de grav, expertiza medico-legală arătând că viața femeii a fost pusă în pericol. Tânărul a fost găsit acasă, la câteva ore după ce a tâlhă-rit-o pe taximetrista Rodica Alexandrescu. Până să-l prindă, polițiștii au organizat inclusiv filtre, pentru a-i da de urmă.
Miercuri noapte, Răzvan Marica Francu a fost dus la sediul IPJ pentru audieri, iar ieri a ajuns la sediul Parchetului, unde a aflat că nu va mai fi cercetat pentru tâlhărie, ci pentru tentativă de omor deosebit de grav. El a recunoscut fapta și a motivat că avea nevoie de bani. Potrivit anchetatorilor, suspectul nu ar avea antecedente penale.
Din cercetările efectuate de oamenii legii și din declarațiile victimei, a reieșit că suspectul s-a urcat în taxi în zona Pieței Moldovei, din Focșani, și a cerut taximetristei să-l ducă la Balta Raței. Când au ajuns la destinație, tânărul   i-a spus șoferiței să-l aducă înapoi la Focșani, pentru că bunica sa ar fi căzut în beci. Taximetrista a făcut cale întoarsă. La Focșani, băiatul i-a cerut să-l ducă din nou la Balta Raței, pe motiv că bunica lui ar fi acolo. Pentru că i s-a părut suspect, femeia l-a întrebat din ce familie provine. Atunci, tânărul de 23 de ani a atacat-o. A lovit-o mai întâi cu pumnii și apoi a scos un cuțit, cu care a tăiat-o pe față, piept și mâini.
Rodica Alexandrescu a reușit să-i prindă mâna în care ținea cuțitul și astfel și-a salvat viața. Femeia a reușit să iasă din mașină, a fugit până la primele case din Balta Raței și le-a povestit localnicilor ce a pățit. După ce s-a mai liniștit și s-a spălat de sânge, a sunat la 112.
Anchetatorii au găsit cuțitul în apropierea taxiului. „Echipa operativă complexă ajunsă la fața locului a efec-tuat primele investigații și a reușit identificarea și reținerea suspectului pe raza comunei Vânători. (…) Portofelul sustras a fost recuperat de polițiști și a fost predat persoanei vătămate, prejudicial creat fiind recuperat în totalitate”, a spus inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Taximetrista nu a rămas internată

După incident, șofe-rița a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean cu o ambulanță. Medicii spun că starea de sănătate a femeii este bună, ea fiind diagnosticată cu „traumatism cranio-facial, hematom zigomatic, plagă contuză la pleoape, plagă contuză în zona bărbiei, traumatism de piramidă nazală și plagă tăiată la două degete ale mâinii stângi”.
După externare, Rodica Alexandrescu a ajuns la sediul poliției, pentru declarații. Nu a dorit să discute și cu presa despre cele întâmplate, potrivit dispecerului firmei la care își desfășoară activitatea.

„Te omoară pentru nimic”

Taximetriștii spun că meseria lor este una periculoasă și oricât de mult și-ar selecta clienții, nu pot ști niciodată ceea ce este în capul unui om. „Noi suntem mereu în pericol. Niciodată nu poți ști ce are omul în cap, chiar dacă după față nu pare că ar fi în stare să facă ceva rău. Sunt în stare să te omoare pentru câteva zeci de lei, cât facem noi pe zi. Am auzit de la colegi ce a pățit femeia și nu mi-a venit să cred. Te omoară pentru nimic. Au fost atâtea cazuri cu taximetriști agresați sau chiar omorâți de clienți… Din păcate, nu avem ce face și trebuie să ne câștigăm cumva pâinea”,   ne-a spus un taximetrist.
Un altul ne-a povestit că și el a avut o „neplăcere” cu un client, care nu vroia să mai achite cursa. „Cred că fiecare dintre noi a avut cel puțin o situație neplăcută cu clienții. Am avut și eu. Era cât pe ce să mă bată un client, pe care l-am dus la Gologanu, atunci când i-am cerut banii pentru cursă. Eu m-am descurcat, că sunt bărbat, dar pentru o femeie este mult mai greu în astfel de situații. Poți să mori pentru nimic. Credeți că mulți bani făcuse peste zi? Eu nu știu ce este în capul acestor persoane, care ar fi în stare să omoare pentru câteva zeci de lei. Ne-a șocat ceea ce i s-a întâmplat colegei. Mă bucur că a fost prins și să-l aresteze, pentru că acești oameni nu merită altfel de tratament”, a adăugat acesta.
Potrivit taxime-triștilor, Rodica Alexandrescu își selecta clienții. Ea nu lua în mașină cetățeni de etnie romă și nici pe cei care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?