Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Taximetristă tăiată cu cuţitul de un client


O taximetristă, de la Taxi Fulger, a văzut moartea cu ochii, aseară, când era de serviciu, ea fiind atacată de clientul pe care îl ducea în satul Balta Raței, comuna Vânători.  
Potrivit oamenilor legii, taximetrista Rodica Alexandrescu, de 41 de ani, ar fi luat un client din Focșani, care i-a cerut să-l ducă la Balta Raței. După ce a parcurs mai bine de jumătate din distanță, bărbatul a atacat-o pe femeie. Anchetatorii au declarat că femeia ar fi fost tăiată cu un cuțit în zona pieptului, a feței și pe o mână, rănile nefiind adânci, ci mai mult superficiale. De asemenea, ea ar fi fost și lovită cu pumnii. După ce a luat portofelul victimei din mașină, clientul tâlhar a fugit pe câmp. El a aruncat cuțitul cu care a agresat-o pe femeie în apropierea locului faptei.
Printre taximetriști circula un zvon, aseară, conform căruia, după incident, colega lor a mers până la primele case de la intrarea în sat și le-a spus localnicilor ceea ce a pățit. Aceștia ne-au mai spus că a lor colegă l-a transportat de mai multe ori pe agresor, aseară, de la Balta Raței la Focșani și retur, agresorul plângându-se că bunica sa are probleme de sănătate.
Faptul că bărbatul nu era decis unde ar vrea să ajungă, respectiv la Focșani sau Balta Raței, i-a trezit suspiciuni șoferiței, care l-ar fi întrebat din ce familie provine. El i-ar fi replicat că nu are de unde să-l cunoască, pentru că este „mai nou” în localitate.
Polițiștii care au discutat cu victima ne-au precizat că aceasta a reținut mai multe semnalmente ale agresorului, pe care le-a spus anchetatorilor. De asemenea, au existat și alți martori care au văzut un bărbat fugind, ei dând toate informațiile oamenilor legii.
Inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, a confirmat incidentul. Potrivit acestuia, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a fost deposedată de un portofel, în timp ce efectua activități de taximetrie.

Aseară, aproape de miezul nopții, agresorul a fost prins. Este vorba despre Răzvan Marica Francu, de 23 de ani, din Petrești. El a fost găsit în localitatea de domiciliu. Tânărul a fost dus la poliție pentru audieri, fiind reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, Bogdan Toader.

Victima, în stare bună

Femeia a avut un mare noroc și a scăpat cu viață ca prin urechile acului. Alina Pelin, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, ne-a precizat că victima prezintă escoriații și tăieturi superficiale la nivelul feței, dar și în zona pieptului și pe mâini. Aseară, medicii nu luaseră încă o decizie dacă să o interneze sau nu pe victimă în Secția de Chirurgie a Spitalului Județean.

Taximetriștii, în pericol tot timpul

Rodica Alexandrescu nu este singurul lucrător de taxi agresat de client. Anul trecut, în septembrie, un tânăr din Reghiu a distrus casa de marcat și parbrizul taxiului care l-a dus până acasă. În iulie 2011, un bărbat din comuna Garoafa a fost tri-mis în judecată, după ce a lovit un taximetrist cu pumnul, în martie. De asemenea, un tânăr din Focșani au fost condamnat șa închisoare după ce a amenințat un taximetrist cu cuțitul și i-a furat suma de 220 de lei și ma-șina de serviciu, în aprilie 2010.
Cel mai grav caz însă, este cel al taximetristului Ionel Ariton, ucis de un tânăr, minor la momentul comiterii faptei. Florentin Ciprian Banu, din Jariștea, a fost acuzat de omor deosebit de grav, tâlhărie și conducere fără permis, pentru toate aceste fapte el fiind condamnat la 22 de ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?