Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Viceprimarul comunei Homocea, trimis în judecată


Viceprimarul comunei Homocea, Cristian Rădeș, și un fost polițist au fost trimiși în judecată în dosarul „Gazolina”. Cristian Rădeș spune că acuzațiile care i se aduc sunt nefondate. Polițistul și-a dat demisia încă de anul trecut.

Opt persoane cercetate în dosarul „Gazolina” vor da ochii cu judecătorii la începutul lunii februarie. Anchetatorii au finalizat cercetările în dosar încă de luna trecută, dosarul fiind înregistrat deja pe rolul Tribunalului Vrancea.
Printre cei care vor ajunge în fața instanței pentru sustragere de gazolină sau complicitate se numără și fostul polițist Nelu Iacob, care între timp a renunțat la uniforma de om al legii. În cazul său, acuzațiile nu sunt numai de furt sau complicitate la sustragere de gazolină, ci și de fals în declarații, anchetatorii descoperind nereguli în ceea ce privește declarația sa de avere. Iacob ar fi omis să treacă în documente faptul că este asociat și administrator în cadrul unei firme.
Pe lista inculpaților se află și actualul viceprimar al comunei Homocea, Cristian Rădeș, acuzat de furt și evaziune fiscală. Rădeș deține o firmă, iar în urma controalelor efectuate a reieșit că acesta a prejudiciat bugetul de stat cu 50.000 de lei, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit și a taxei pe valoare adăugată. Viceprimarul se apără și spune că are încredere că justiția își va face treaba. „Toată povestea nu are nicio legătură cu funcția de viceprimar. Pe vremea aceea nici nu ocupam această funcție. Eu am o firmă de taximetrie și am cumpărat de la unu, în vreo patru rânduri, o benzină mai ieftină. Probabil acela era urmărit și așa m-au băgat și pe mine. Cum au avansat cu cercetările, au făcut și niște controale pe la mine pe la firmă și au găsit un aparat. Pentru că nu au avut probe destule la gazolină, mi-au băgat asta cu evaziunea. Eu am încredere în justiție și până la urmă o să iasă adevărul la iveală”, a declarat Cristian Rădeș.
Pe lista inculpaților, procurorii i-au mai trecut pe Ionel Boian, de 40 de ani, din Adjud, Ioan Mareș, de 43 de ani, din Onești, Ionel Cernat, de 39 de ani, din Adjud, Stelian Drăgăstan, de 42 de ani, din Huruiești, județul Bacău, Emil Avram, de 45 de ani, din Homocea, și Ionel Cazan, de 43 de ani, din Adjud, toți acuzați de furt sau complicitate.
Din dosar rezultă că învinuiții ar fi comis infracțiunile din 2010 până în aprilie 2011. Pentru alte 18 persoane cauza a fost disjunsă, cercetările fiind continuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?