Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Şefii sportului românesc au încredere maximă în Alin Moldoveanu


Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a declarat că speră ca România să aibă un lot de cel puțin 100 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra, la care să cucerească minim 8 medalii. „Anul acesta avem două mari obiective: să calificăm cât mai mulți sportivi la Jocurile Olimpice de la Londra cu ocazia competițiilor care vor avea loc în primele luni ale anului și să finalizăm cu succes, mai întâi din punct de vedere logistic, iar apoi ca participare, prezenta delegației României la importanta competiție. Sper ca numărul componenților lotului care va face deplasarea la Londra să fie de cel puțin 100 de sportivi, care să cucerească minimum opt medalii”, a declarat Dobrescu.
Secretarul general al COSR consideră că „principala problemă va rămâne, însă, și în 2012 finanțarea. Dacă în 2011, an preolimpic, am avut cea mai mică finanțare din istorie, ne așteptăm ca în 2012 să fie și mai rău, pentru că, este clar, sportul este privit ca o cenușăreasă a societății noastre. Să nu mai amintim că s-a reușit performanța, cu ghilimelele de rigoare, să ni se rețină și acea pătrime din sumele realizate de Autoritatea Națională pentru Tineret și Sport (ANST) din taxele și accizele pe țigarete și băuturi alcoolice care revine prin lege Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Oricum lipsa de comunicare dintre ANST și COSR nu numai că ne sperie, dar ne și îngrijorează. În aceste condiții de austeritate extremă, chiar dacă vom desemna cei mai buni sportivi ai anului, vom propune Comitetului Executiv al COSR ca festivitatea să fie cât mai austeră, banii urmând a fi direcționați către pregătire”, a mai spus Dobrescu.
   
Alin Moldoveanu reprezintă județul la Olimpiadă

Trăgătorul vrâncean Alin George Moldoveanu este singurul din județ care va participa la Olimpiada de la Londra. Participant anul trecut la etapa de Cupa Mon-dială care a avut loc la Fort Benning (Statele Unite ale Americii), sportivul s-a clasat în final pe locul 5, cu 598 de puncte și a obținut locul cotă pentru cea mai importantă întrecere din lume. Pregătit la Iași de Sorin Babii, Moldoveanu a obținut locul cotă olimpică acordat de organizatori. Aceasta este a doua calificare la Jocurile Olimpice a trăgătorului care reprezintă cu cinste tirul sportiv vrâncean pe plan național și internațional.
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat la Adunarea Generală Ordinară a COSR, că în opinia sa, sportivii români vor obține între 8 și 12 medalii la Jocurile Olimpice de la Londra, dintre care trei de aur la gimnastică, scrimă și canoe. „Sunt convins că vom avea rezultate corecte. România se poate întoarce cu 8-12 medalii, acum câte de aur, mi-e greu să zic. Mi-ar plăcea să ne întoarcem cu 11 medalii, dintre care trei de aur, cel puțin așa arată statisticile din ultimii trei ani. Aurul ar putea veni de la gimnastică, scrimă și canoe, dar șanse mari de a lua o medalie avem și la tir sportiv”, a spus Morariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?