Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Consiliul Judeţean, Moş Crăciun pentru două familii sărace


Două familii care trăiesc la limita subzistenței, una din Călimănești, cealaltă din Golești, au primit daruri, ieri, din partea președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan. Valentina Sprânceană este mama a 14 copii, care s-au bucurat nespus când au văzut darurile. La fel și cei șase copii ai Caliopiei Militaru.

Copiii familiei Sprânceană nu știu ce înseamnă o casă călduroasă sau o masă îmbelșugată. Pentru ei, bogăția înseamnă să se aibă unul pe celălalt, să se știe aproape. Patru dintre copiii familiei Sprânceană au plecat însă prin lume, să-și facă un rost. Ceilalți au rămas în casa părintească, care nu este altceva decât o baracă din carton. În câțiva metri pătrați, locu-iesc aproape douăzeci de suflete, căci unii dintre copiii Valentinei Sprânceană s-au căsătorit și au la rândul lor copii. Baraca aparține primăriei și pentru a locui în ea plătesc chirie.
Numai soțul Valentinei lucrează pentru a întreține puzderia de copii, care cresc repede și au nevoie de tot mai multe lucruri. Toți merg la școală și au note bune, așa că părinții sunt mândri de ei, căci numai ei le aduc un strop de fericire.
Din toată sărăcia lor, încearcă să se organizeze și nu se lasă înfrânți de necazuri și lipsuri. În această vară și-au împrejmuit casa cu gard și au izolat baraca cu polistiren.
Copiii Valentinei se bucură de orice cadou primit, dar ieri, când în loc de jumări prăjite, pe masă au apărut ouă, cozonaci, produse de patiserie și preparate din carne, bucuria a căpătat alte dimensiuni. I-au mulțumit din suflet pentru daruri lui Marian Oprișan și trimisului acestuia, consilierul Cristi Misăilă. „Domnului Oprișan succes în conducere și multă sănăate pentru tot ajutorul pe care ni-l dă an de an. Suntem foarte bucuroși de tot ceea ce ne-a trimis”, a spus Valentina. Copiii care îi roiau prin preajmă, au prins cu repeziciune pachetele și au mers în casă pentru a descoperi gustul dulciurilor.
Reprezentanții Consiliului Județean au salvat, astfel, și acest Crăciun al fa-miliei Sprânceană.

Sărăcie de nedescris…

La Golești, Caliopea Militaru trăiește într-o sărăcie de nedescris. Femeia are șase copii, dintre care trei au rămas în grija sa, iar ceilalți au fost dați în grija statului. În casa care stă să se dărâme, locuiește și una dintre fetele sale, care s-a măritat și are un copil de doi ani. Când a văzut darurile, Caliopea nu a știut ce să mai spună, decât că este foarte mulțumită de toate ajutoarele trimise de Consiliul Judeșean, în timp ce fiul său de opt ani țopăia de bucurie.
Singura mândrie a copilului de 8 ani este carnetul de note, pe care i l-a prezentat consilierului Misăilă, parcă pentru a demonstra că merită toate darurile pe care le-a primit. Copilul abia venise de la serbare când reprezentanții Consiliului Județean au ajuns la el acasă. La numai opt ani, știe că nu are altă posibilitate decât să învețe, să ia note bune, căți numai dacă ai carte, ai parte.
Vorbele sunt de pri-sos în multe situații, iar zâmbetul copilului și fericirea cu care a primit cadourile, a fost cea mai mare răsplată pentru cei care i le-au dăruit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?