Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Lacrimi şi disperare în Coreea de Nord


Anunțul morții liderului nord-coreean Kim Jong-il a fost primit cu lacrimi de cetățenii Coreei de Nord. Un popor întreg este îndoliat după omul care i-a condus timp de 17 ani.
Presa oficială nord-coreană, un instrument de propagandă al regimului stalinist, descrie „tristețea de nedescris” care i-a cuprins pe toți nord-coreenii luni, la anunțarea morții „Liderului Iubit” Kim Jong-il, decedat din cauza unei crize cardiace. „Ei nu încearcă nici măcar să își șteargă lacri-mile, se crispează de durere și disperare, atât de mare le este pierderea”, relatează Agenția Centrală Coreeană de Presă (KCNA).
Televiziunea națională a arătat imagini cu membrii Partidului Muncitorilor din Coreea, aripa politică a celor mai „zeloși” reprezentanți ai regimului, lovind cu pumnii în masă și plângând, într-o provincie a țării.
Moartea lui Kim Jong-il, care a condus țara cu o „mânâ de fier” de la moartea tatălui său Kim Il-Sung, în 1994, a fost anunțată la televizor de o prezentatoare în lacrimi, îmbrăcată în negru, și având în spate peisaje cu munți și păduri albe, decoruri ale vechilor legende din Coreea. Un portret cu Kim Jong-il surâzător, îmbrăcat cu obișnuita sa tunică kaki, era difuzat pe acordurile unui marș funebru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?