Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

GALERIE FOTO: Premii pentru cei mai iscusiţi meşteri populari


Meșterii populari care au parti-cipat la cea de-a V-a ediție a  Concursului Național al Meșteșugurilor Tradiționale „Pavel Terțiu”, au fost premiați ieri. Premierea a avut loc la Galeriile de Artă din Focșani.
Astfel, la secțiunea icoane, unde Vrancea nu a fost reprezentată, premiul I a fost obținut de Lilia Albert, din Iași. La secțiunea măști populare, locul I a fost obținut de meșterii populari de la Nereju, coordonați de Åžerban Terțiu. La secțiunea metal, Vrancea a fost singurul județ care a avut participanți. Astfel, premiile I și II au fost acordate secției externe de la Câmpineanca, coordonată de Gheorghe Timiraș.
La secțiunea crestături populare, premiul I a fost acordat clasei de la Nereju, condusă de Tudorița Lupașc.
Concurența a fost mare este secțiunea de dogărie mică. Premiul I a fost acordat meșterilor din Nereju, coordonați Tudorița Lupașc. La secțiunea instrumente populare, echipa de la Spulber, condusă de Cristea Tulache, celebră de altfel pentru confecționarea de bu-ciume, a fost răsplătită cu premiul I. La secțiunea scoarțe populare, premiul I merge la secția externă de la Brădet, coordonată de Maria Lazăr. La secțiunea ștergare, premiul I, a fost acordat Lenuței Terțiu, de la Nereju.
La secțiunea ouă încondeiate, premiul I merge la echipa coordonată de meșterul popular Paul Tarac, de la Botoșani. La ceramică, premiul I merge la Cluj, la Eva Starmiuller.
Valoarea totală a premiilor oferite este de 6.000 lei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?