Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Verificări la porcii sacrificaţi de Crăciun


Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor începe verificările asupra modului în care sunt respectate condițiile în care sunt vândute produsele alimentare în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă. Vor fi controlate târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non-animală, dar și unitățile de alimentație publică. Conform unui comunicat al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, este „interzisă tăierea animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public în alte locuri sau spații decât cele autorizate sanitar veterinar și comercializarea produselor de origine animală în alte locuri decât cele autorizate sau înregistrate sanitar veterinar”.
Inspectorii vor verifica în principal condițiile de depozitare a produselor de origine animală și non-animală, originea alimentelor de origine animală sau care conțin produse de origine animală și a modului în care sunt expuse la vânzare. Reprezentanții Direcției Sa-nitar Veterinare și pentru Si-guranța Alimentelor au precizat că toți crescătorii de animale care sacrifică porci în perioada Sărbătorilor de Iarnă au obligația efectuării examenului trichinneloscopic la circumscripțiile sanitar veterinare din Focșani, Adjud, Panciu, Mărășești sau la medicii veterinari con-cesionari de la nivelul comunelor. „Solicitanții vor prezenta probe de țesut muscular prelevate din pilierii diafragmatici, musculatură intercostală, limbă sau musculatură cervicală”, au precizat reprezentanții DSVSA.
Aceștia au arătat că, în această perioadă, la circumscripțiile veterinare este afișat un program de permanență, cu numele persoanelor responsabile și numărul de telefon la care pot fi găsiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?