Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Crezi în Moş Crăciun?


Mai mult de jumătate dintre români cred în Moș Crăciun, cei mai mulți dorind să primească gadget-uri de ultimă generație și vacanțe în străinătate și sub cinci la sută așteaptă parfumuri scumpe, bijuterii sau cărți, rezultă dintr-un studiu. Studiul realizat de Liberty Center pe un eșantion de 1.167 de persoane cu vârste cuprinse între 10 și 60 de ani, arată că 55,78 la sută dintre românii chestionați au răspuns afirmativ la întrebarea „Crezi în Moș Crăciun?”, motivând răspunsul prin faptul că moșul le amintește de perioada copilăriei, dar și pentru că este un motiv de bucurie și un prilej de a își exprima sentimentele frumoase față de persoanele dragi.
Rezultatele studiului mai arată că persoanele de sex feminin cred în Moș Crăciun într-o mai mare măsură decât cele de sex masculin. În paralel, au fost chestionați 1.477 de respondenți cu vârste cuprinse între 10 și 60 de ani, cu privire la cadourile pe care ar vrea să le primească de la Moș Crăciun anul acesta, cei mai mulți răspunzând că își doresc gadget-uri de ultimă generație (28,23 la sută), cât și vacanțe în străinătate (23,29 la sută).
De pe lista de cadouri pe care și le doresc românii anul acesta nu lipsesc nici hainele și accesoriile, 13,47 la sută dintre cei care au răspuns exprimându-și dorința de a primi astfel de daruri. „Surprinzător este faptul că bijuteriile sau parfumurile scumpe nu ocupă un loc fruntaș în clasamentul obiectelor dorite sub brad; doar 4,54 la sută dintre respondenți și-ar dori astfel de cadouri. Nici cărțile nu se bucură de o soartă foarte bună, obținând un procent de 3.52 la sută”, se arată în studiu.
Alte cadouri menționate de români includ aparaturi electrocasnice, obiecte de decorațiuni interioare sau daruri de lux, precum mașini străine.
Studiul a fost derulat ca parte a campaniei promoționale de sărbători „Eu cred în Moș Crăciun”, desfășurată în perioada 1 – 23 decembrie la Liberty Center și care și-a propus să reunească cea mai mare comunitate de români care cred în Moș Crăciun.
În cadrul campaniei, Liberty Center și-a propus să afle care sunt cadourile dorite de români anul acesta și să întocmească cea mai lungă scrisoare către Moș Crăciun.
Toți cei care vizitează centrul comercial pot contribui la redactarea unei scrisori colective către moșul, care va conține idei de cadouri, surprizele dorite sau așteptările pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?