Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

VREMEA se va încălzi semnificativ


Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an. Înnorările se vor extinde treptat în toată țara, iar precipitațiile vor fi mai frecvente în jumătatea de vest. În zona montană, iar noaptea și în Maramureș vor fi mai ales ninsori, iar în Crișana, Banat, Oltenia și local în Transilvania și nordul Moldovei se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului doar pe arii restrânse vor fi ploi slabe.
Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiuni și 11 grade în sud-est, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.
La București, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări, iar în cursul nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Joi, vremea se va încălzi semnificativ față de ziua anterioară, devenind caldă pentru această dată calendaristică, chiar deosebit de caldă în jumătatea sudică a teritoriului. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vest, centru și nord, unde pe arii restrânse, temporar, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie, exceptând nordul Carpaților Orientali și al Moldovei, unde vor fi mai ales ninsori. Spre seară și noaptea, înnorările se vor accentua la nivelul întregii țări și local vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, ninsori la munte si în nordul Moldovei și predominant ploi în rest. Vântul se va intensifica treptat, din a doua parte a intervalului în majoritatea regiunilor, cele mai mari viteze la rafală urmând a se înregistra pe crestele montane și în sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei și 12 grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între -4 și 7 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -6 grade.

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 2 – 15 februarie, pentru toate regiunile din țară.

MOLDOVA
Regimul termic din primele zile ale intervalului va fi ușor mai ridicat decât cel obișnuit în această perioadă. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 3…4 grade, iar a celor minime va scădea spre -4 grade în 4 februarie și va fi în jur de 0 grade Celsius în 6 februarie. Răcirea vremii este estimată și în această regiune, începând cu data de 7 februarie, astfel încât până spre finalul intervalului temperatura va avea valori sub mediile multianuale. Vor fi maxime în general negative, în medie de -2…0 grade și minime nocturne, ce pot coborî în cele mai reci nopți până spre -10…-9 grade.
În intervalul 5 – 6 februarie se vor semnala precipitații, la început mixte, apoi mai ales ninsori, posibil importante cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariție a ninsorilor va fi în general redusă. Izolat se va semnala polei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?