Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Stână incendiată la Vidra


O persoană rău intenționată a incendiat luni seara, o stână dezafectată situată în punctul Cerdac, din localitatea Viișoara. Construcția îi aparținea lui Dumitrache M. Focul a fost stins de pompierii de la Vidra, care s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă. Pompierii spun că în urma incendiului au ars stâna temporar dezafectată, cu pereții confecționați din lemn și paiantă, acoperiș construit din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de 60 metri pătrați, și diferite bunuri de uz gospodăresc lăsate de proprietar în interior. În urma verificărilor efectuate, pompierii au stabilit că incenndiul a fost provocat intenționat. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cine a pus focul la stână.
Tot luni, pompierii au fost anunțați cu privire la producerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în comuna Tulnici, punctul Poiana Ascunsă.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului s-au deplasat la fața locului două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Vidra, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și 10 subofițeri. Pompierii au fost ajutați să stingă flăcările de  voluntarii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tulnici. Incendiul a avut mai multe focare, răspândite pe o suprafață totală de 6 hectare. Au ars patru arbori, trei mesteceni și un stejar, vegetație uscată și mărăciniș.Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în spații deschise.
De asemenea, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a două arderi necontrolate. Aceștia au stins o ardere necontrolată, la Petrești unde a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 2.000 metri pătrați. Detașamentul de Pompieri Focșani a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și patru subofițeri la stingerea unei arderi necontrolate de vegetație uscată și în satul Lămotești, comuna Milcovul. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?