Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Google celebrează Ziua Naţională a României


Motorul de căutare Google a afișat pe pagina lui principală de ieri un nou logo special, dedicat Zilei Naționale a României – 1 decembrie.
Motorul de căutare Google a inclus în logoul său de joi două perechi de dansatori, îmbrăcați în costume naționale românești, care înlocuiesc cele două litere „O” ce alcătuiesc cuvântul „Google”.
Unirea Ardealului cu Regatul României a fost proclamată pe 1 decembrie 1918, de Adunarea Națională de la Alba Iulia. Data de 1 decembrie a devenit Ziua Națională a României, denumită și Ziua Unirii, și celebrează acest eveniment.
La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită din 1.228 delegați și sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colțurile Ardealului și Banatului, a adoptat o rezoluție care a consfințit unirea tuturor românilor din Transilvania și întreg Banatul (cuprins între râurile Mureș, Tisa și Dunăre) cu România.
Această sărbătoare publică a fost stabilită după Revoluția din decembrie 1989 (potrivit Constituției din 1991, articolul 12, alineatul 2) și marchează nu doar unirea Transilvaniei, ci și a provinciilor Banatului, Basarabiei (27 martie 1918) și a Bucovinei (15/ 28 noiembrie 1918) cu regatul României, în 1918, unirea Transilvaniei cu patria mamă fiind ultimul eveniment din această serie de reîntregire, consfințind astfel reunificarea țării.
Google își modifică frecvent logoul pentru a omagia personalități ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?