Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Un deţinut a vrut să moară şi a băut clor


Un deținut din Penitenciarul Focșani a ajuns la Unitatea de Pri-miri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani, după ce a băut clor.
Vineri, din cauza unor probleme persoanele, tânărul de 28 de ani a scos tabletele de clor din vasul de la WC, le-a dizolvat în apă, pe care a băut-o. Imediat i s-a făcut rău.
Deținutul a primit îngrijiri medicale la infirmeria Penitenciarului, după care a fost transportat la spital. După ce medicii l-au consultat și tratat, deținutul s-a întors în pușcărie. Acum, el este supravegheat permanent. „Pentru dezinfectarea grupurilor sanitare se folosesc tablete de clor. Acestea se pun în bazi-nul de apă. El a scos tableta de clor, a dizolvat-o în apă și a ingerat conținutul. Imediat după incident, a fost dus la infirmeria unității, unde i s-a acordat primul ajutor. Ulterior, persoana privată de libertate a fost transportată la spital pentru investigații me-dicale de specialitate. Acum este ținut sub observație la infirmeria unității și continuă tratamentul”, ne-a spus inspectorul principal Georgeta Gură, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focșani.
Gestul său nu va rămâne nepedepsit. Cel mai probabil, deținutul va primi o sancțiune disciplinară, iar numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie pentru a-și reveni, va fi adăugat la pedeapsă. Despre acest lucru va fi informată și instanța de judecată. 
Tânărul are de ispășit o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare pentru furt și se află în Penitenciarul Focșani din iulie 2009. Angajații locului de detenție ne-au precizat că tânărul nu a creat pro-bleme în unitate.
De asemenea, el participă și la un curs de școlarizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?