Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Primesc bani profesorii care predau în şcolile din Focşani, dar locuiesc în alte localităţi


Cadrele didactice care predau în școli din municipiul Focșani, dar locuiesc în alte localități, ar putea primi banii de navetă, decontarea fiind făcută de administrația publică locală. 
Un proiect de hotărâre privind decontarea navetei a fost inițiat de primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi, proiectul urmând a fi dezbătut în ședința de mâine a Consiliului Local. Potrivit raportului de fundamentare, dascălii care locuiesc în localități unde nu sunt mijloace de transport în comun, vor putea face naveta cu autoturismele personale, fiind decontate bonurile de combustibil. „În cazul în care nu există mijloace de transport în comun între localitatea de reședință și sediul unității de învățământ, urmează a i se deconta va-loarea a 7,5 litri de benzină Premium la 100 de kilometri parcurși, dacă transportul se face cu autoturism proprietate personală”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
În cazul în care mai multe cadre didactice vin la Focșani cu mașina unuia dintre ei, decontarea va fi făcută doar posesorului autoturismului, iar dacă un cadru didactic ține morțiș să meargă cu ma-șina lui, chiar dacă există transport în comun, acestuia i se va deconta doar contravaloarea abonamentului pentru microbuz sau autobuz.
Documentele necesare plăților vor fi depuse la finele fiecărei luni. Profesorii vor depune o singură dată la conducerea unității de învățământ copia cărții de identitate, dovada că deține sau nu locuință în Focșani de la Serviciul de Taxe și Impozite și dovada că a solicitat și nu a primit locuință din Fondul Locativ de stat. „Orice modificare intervenită în ceea ce privește locuința solicitantului va fi comunicată imediat condu-cerii unității de învățământ”, se mai arată în raport.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?