Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO: Dragoş Horhocea s-a înscris în PNL


 

Managerul Agetur, Dragoș Horhocea, s-a înscris în PNL și a prezentat, ieri, proiectul de promovare a celor mai frumoase zone din Vrancea.
Unul dintre cei mai cunoscuți agenți de turism din județ, Dragoș Horhocea spune că a ales să intre în politică pentru a-și promova proiectele, printre care și cel referitor la dezvoltarea și promovarea zonelor turistice din județ. Denumit „Vrancea turistică”, proiectul se referă la redescoperirea zonelor care au fost renumite în urmă cu mai mulți ani, precum Soveja și Lepșa, dar și de dezvoltarea infrastructurii turistice în zone mai puțin cunoscute, dar cu un potențial turistic extraordinar, precum Vintileasca.
„Sunt convins că Vrancea noastră are un potențial extraordinar. Toată lumea știe acest lucru, iar, înainte, Vrancea a fost una dintre destinațiile preferate ale turiștilor. Cred că în următoarele 6-7 luni vom ieși cu un proiect frumos legat de Soveja, Lepșa, dar și zona Vintileasca. Cu o gândire așezată, aici se poate face o stațiune mai amplă”, a afirmat Horhocea. Principalul obstacol pentru dezvoltare turismului în zona Vintileasca este drumul „sub orice critică”.
El a explicat că, în cazul localității Lepșa, se poate vorbi doar de un turism de week-end. Motivul principal ar fi lipsa unor activități atractive pentru turiștii care vor să petreacă mai multe zile în zonă. Deși există Parcul Natural Putna cu rezervația de la Cheile Tișiței, în localitate nu există nicio zonă de promenadă, iar plimbările se fac doar pe drumul națio-nal, printre autoturisme. De asemenea, nu există un calendar al evenimentelor care să fie pus la dispoziția turiștilor care aleg să își petreacă un concediu în Vrancea. „Ce se face la nivel de Vrancea este o mișcare turistică aleatorie. Trebuie un calendar al evenimentelor. Trebuie o promovare a acestora. Acum suntem doar o zonă turistică de tranzit”, consideră Dragoș Horhocea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?