Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Simpozion în memoria lui Sadoveanu


Elevii de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” din Panciu au sărbătorit 131 de ani de la nașterea scriitorului Mihail Sadoveanu. Comemorarea prozatorului român a debutat la Catedrala din Panciu, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a acestuia. Corul „Mlădițe Păncene”, din care fac parte copii din clasa a II-a C, a interpretat două piese corale.
După aceasta, la invitația reprezentanților Åžcolii nr. 10 din Vaslui, elevii din clasele a II-a C și a III-a D s-au deplasat în județul vecin, unde au participat la simpozionul interjudețean „Urme Sadoveniene”, aflat la prima ediție. Simpozionul a fost structurat pe patru secțiuni, elevii demonstrându-și cunoștințele la literatură și religie, dar și îndemânarea la șah și tenis de masă. 
Potrivit profesorului pentru învățământul primar Gheorghiță Popa Doru, școlarii pănceni au făcut impresie bună, reușind să obțină locul I la secțiunea medalion literar, prin eleva Mihaela Apostu, din clasa a II-a C. La celelalte secțiuni, pe podium au urcat doar elevii din Vaslui. „La reușita acestui simpozion interjudețean și-au adus contribuția Åžcoala nr.10 Vaslui, Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» Panciu, inspectoratul Åžcolar Vrancea și Asociația Mihail Sadoveanu Panciu. De asemenea, cu acest prilej s-a reușit să se semneze un protocol de cola-borare între cele două unități de învățământ pentru anul școlar 2011-2012”, a spus profesorul Gheorghiță Popa Doru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?