Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Vanilia


 Cui nu-i place să savureze budincă sau înghețată de vanilie? Vanilia este unul dintre cele mai îndrăgite, însă și cele mai scumpe ingrediente din bucătărie. Aceasta este totodată esențială pentru aromatizarea prăjiturilor și a dulciurilor, dar și pentru preparatele picante.
Vanilia naturală este în topul celor mai scumpe condimente, pe locul doi după șofran, totuși aceasta este produsă și sintetic în laborator. Proprietățile vaniliei întăresc activitățile psihice, alungă tristețea și stările depresive și au grijă să ne mențină binedispusi.
Cu toate că vanilia este originară din Mexic, majoritatea păstăilor de vanilie provin din Madagascar și din alte insule ale Oceanului Indian. Păstăile vaniliei de Bourbon cresc pe o specie tropicală de orhidee. Aceasta are petalele de o frumusețe rară. Păstăile sunt culese înainte de a se coace, când au o culoare galben-verzuie. Prin intermediul unei proceduri cu apă caldă sau cu vapori fierbinți, păstăile fermentează, apoi se lasă la uscat în soare. În final, acestea sunt împachetate și închise erme-tic pentru a transpira. Acest procedeu se va repeta timp de 4 săptămâni, până ce păstăile devin negre și „elibereaza” vanilia. Vanilia ajunge în comerț protejată în recipiente din sticlă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?