Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Poliţiştii verifică defrişările de la Tulnici


Polițiștii vrânceni verifică mai multe plângeri referitoare la tăieri ilegale de arbori în zona comunei Tulnici. Controalele polițiștilor au loc în condițiile în care șeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici, Costel Nicoară, acuză tăierea ilegală a peste 5000 de metri cubi de lemn. Åžeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici spune că întreaga cotă a Obștii Tulnici a fost epuizată încă din luna mai a acestui an. Totuși, conducerea Obștii Tulnici, cu sprijinul ITRSV, au obținut aviz pentru confecționare altor trei ciocane de marcat cu ajutorul cărora marchează și taie ilegal pădurea obștii. Situația de la Tulnici a fost reclamată la IGPR dar și la Ministerul Mediului și Pădurilor.

Conducerea Obștii Tulnici refuză în continuare să pună în aplicare hotărârea judecătorească prin care șeful Ocolului Silvic Privat Obștea Tulnici, Costel Nicoară a fost repus în funcție și taie ilegal pădurea obștii. Costel Nicoară a declarat că acest lucru se întâmplă în condițiile în care Secția de Contencios Administrativ a Curții de Apel Galați a suspendat revocarea sa din funcție. „Tot ce fac cei din conducerea obștii este ilegal. Ei refuză în continuare să pună în aplicare hotărârile judecătorești. Un exemplu în acest sens este decizia secției de contencios administrativ a Curții de Apel Galați care a hotărât suspendarea revocării mele din funcție până la rezolvarea pe fond a cauzei. Solicitarea pe fond a fost făcută tot de mine și am cerut anularea revocării mele din funcție și anularea actului de numire a lui Gabriel Burghelea, deoarece această numire a fost făcută în baza unei hotărâri nestatutare a Adunării Generale a Obștii Tulnici”, a spus Nicoară.

Plângeri la IGPR și Ministerul Mediului

Åžeful Ocolului Silvic acuză pedeliștii din fruntea obștii că cu sprijinul ITRSV au obținut aviz pentru confecționare altor trei ciocane de marcat cu ajutorul cărora marcă și taie ilegal pădurea. Costel Nicoară spune că întreaga cotă a Obștii Tulnici a fost epuizată încă din luna mai a aacestui an. „În prezent se taie ilegal în pădurile obștii. Au obținut aviz pentru confecționarea altor trei ciocane de marcat și s-au apucat să marce și să taie pădurea. Asta în condițiile în care cota alocată pe anul 2011 a fost epuizată din luna mai a acestui an. Se taie și pentru obșteni și pentru agenții economici agreați de pedeliștii din conducerea obștii”, a afirmat Nicoară. Åžeful Ocolului Silvic Privat Tulnici acuză că din pădurea obștii s-a tăiat ilegal peste 5000 de metri cubi de lemn. Din aceste motive Costel Nicoară spune că a făcut plângeri la IGPR și Ministerul Mediului și Pădurilor. „Cred că au tăiat ilegal peste 5000 de metri cubi de lemn în două săptămâni. Din aceste considerente am făcut plângeri la IGPR și Ministerul Mediului și Pădurilor și vom vedea care vor fi urmările”, a mai spus Costel Nicoară.

Reclamații despre tăieri ilegale la Ocolul Silvic Privat Tulnici

Contactat de reporterii noștri, comisarul șef Vasile Marin, șeful Serviciului de ordine publică din cadrul IPJ Vrancea, a confirmat că există mai multe plângeri înregistrate și care vizează tăieri ilegale din cadrul Ocolului Silvic Privat Tulnici. „Deocmadată nu am primit nicio informare de la IGPR cu privire la existența vreunei plângeri făcute de către șeful Ocolului Silvic Privat Tulnici. Dacă această plângere există, fie se vor face verificări cu un ofițer din cadrul IGPR, fie cu specialiștii Ministerului Mediului și Pădurilor. În prezent avem mai multe plângeri în lucru cu privire la tăierile ilegale din zona localității Tulnici”, a precizat comisarul șef Vasile Marin.

Judecătoria Focșani a anulat deciziile conducerii obștii

Trebuie știut că Judecătoria Focșani a dispus anularea hotărârilor aprobate în Adunarea Generală a Obștii din data de 4 septembrie, pe motiv că aceasta nu a fost statutară. La Adunarea Ge-nerală din 4 septembrie, convocată de conducerea pedelistă a obștii, au participat aproximativ 250 de persoane, față de aproximativ o mie de obșteni cât ar fi fost necesar pentru ca întâlnirea să fie declarată statutară.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?