Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Deţinut în „război“ cu agentul


Un deținut din Penitenciarul Focșani îl acuză pe unul dintre angajații institiției de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. El consideră  că din cauza agentului a fost mutat de la sectorul de muncă, unde își executa pedeapsa. Reprezentanții Penitenciarului spun că deținutul a fost mutat din dispoziția directorului, în urma unei anchete.

Deținutul Viorel Dobre a ajuns după gratii după ce împreună cu un prieten, a tâlhărit un taximetrist. El a depus plângere la Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva unui angajat al pușcăriei pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, după ce a fost înștiințat că nu va mai fi responsabil de întreținerea sălii de sport, în locul său fiind desemnată o altă persoană. „Am fost abordat de nenumărate ori de către inspectorul B. C. care mi-a pus nejustificat de multe întrebări în legătură cu activitatea desfășurată de diferite cadre ale penitenciarului. (…) Nemulțumit de răspunsurile primite, inspectorul a insistat în întrebări și mi-a cerut să-i dau detalii cu privire la «combinațiile» pe care le fac cadrele din penitenciar, fiind convins că eu aș deține informații cu privire la acest aspect, deoarece eram responsabil cu întreținerea sălii de sport, ocazie cu care intram în contact atât cu cadrele penitenciarului cât și cu deținuții”, scrie deținutul în plângere. Acesta susține că agentul l-a amenințat că îi va aface raport disciplinar. Viorel adaugă că după câteva zile de la această discuție, a fost mutat de la sectorul pe care îl avea în grijă.
Reprezentanții Penitenciarului Focșani nu aveau cunoștință ieri de plângerea deținutului. Ei spun că Viorel Dobre a fost mutat de la sectorul său de muncă prin dispoziția directorului instituției. „Avem o persoană cu acest nume, dar nu am idee dacă într-adevăr a depus plângere. Sigur că ei au metodele lor, în acest sens, fie prin intermediul familiei sau avocat. Din cele șapte persoane private de libertate care fac curățenie pe holurile secțiilor, trei au fost retrase din dispoziția mea, ca urmare a unei anchete”, a declarat directorul Penitenciarului Focșani, comisarul Dan Gheorghe Brehuescu.
Viorel Dobre a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce în urmă cu doi ani a tâlhărit un taximetrist.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?