Constantina Mihălceanu, din Focșani, este cea de-a cincea și ultima câștigătoare a concursului „Rețete delicioase”, organizat de „Monitorul de Vrancea”. Gospodina a trimis pe adresa redacției rețeta „Ghiveci Haiducesc cu patru feluri de carne”. Rețeta propusă de focșăneancă a primit două voturi din partea bucătarilor, membri ai juriului. Bucătarii de la restaurantele „Casa Veche” și „Amadeus” au votat această rețetă, consi-derând că este cea mai complexă și interesantă dintre toate cele depuse în urnă, la sediul „Monitorul de Vrancea”, care poate fi gătită de oricine în propria bucătărie. Constantina Mihălceanu a câștigat un robot de bucătărie oferit de Restaurantul „Casa Veche”.
Concursul „Rețete delicioase”, organizat de „Monitorul de Vrancea”, s-a încheiat, dar în viitorul apropiat, vă pregătește alte suprize plăcute. Primul pe listă este concursul special pentru Crăciun, apoi încă unul special pentru copii.
Pentru a găti rețeta trimisă de Constantina Mihălceanu este nevoie de câte 200 de grame carne de porc, vită, oaie și pui, 1-2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, două cepe, 50-60 de grame de vinete, conopidă, doi cartofi, 50-60 de grame de fasole verde păstăi, 50-60 de grame de bame, două linguri de bulion, o legătură de pătrunjel, o ceașcă de ulei, 3-4 roșii, un dovlecel și sare după gust. Cantitățile se pot mări în funcție de numărul persoanelor care vor lua masa.
Carnea se taie cubulețe, se prăjește în ulei, după care se stinge cu bulion și supă de oase, cât cuprinde carnea, și se lasă să fiarbă foarte puțin.
Separat, se călesc toate legumele tăiate potrivit. Apoi, peste legume se toarnă supă de oase și se lasă la fiert pe jumătate, după care se amestecă cu pătrunjel tocat.
Se potrivește cu sare și se amestecă cu carnea prăjită. Compoziția se toarnă într-o tavă, care trebuie unsă cu untură sau ulei, și se bagă la cuptor, unde se lasă aproximativ 10-15 minute, după care se adaugă, pe deasupra, roșiile tăiate rondele. Se mai lasă la cuptor circa 20 de minute. Aceast ghiveci se servește cald, cu diferite salate, după preferință.