Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Înlocuitorii naturali ai zahărului


Fructele proaspete, care conțin o proporție ideală a diferitelor tipuri de zaharuri pot înlocui cu succes zahărul. Sucurile, salatele de fructe și fructele sunt o adevărată relaxare pentru organism, ducând la normalizarea glicemiei, la reglarea funcțiilor pancreasului, la rafinarea gustului și a percepțiilor olfactive. Iarna, un excelent înlocuitor al zahărului pot fi fructele uscate (stafidele, smochinele, curmalele, caisele deshidratate etc).
– Mierea este un îndulcitor ideal pentru ceaiuri, lapte sau sucuri.
– Mierea reprezintă un amestec complex de zaharuri naturale, fiind un aliment viu, pe care organismul uman îl asimilează fără probleme.
– Mierea nu poate fi folosită la obținerea unor prăjituri sau a cozonacilor (aluatul îndulcit cu miere nu crește) și nici a majorității dulciurilor tradiționale care sunt preparate termic (mierea încălzită la peste 70 grade C își pierde proprietățile și devine toxică pentru organismul uman).
Zahărul brut este un alt înlocuitor al zahărului rafinat care acum se găsește și în țara noastră. Este foarte asemănător cu zahărul obișnuit, dar considerabil mai închis la culoare și cu o formă mai neregulată decât a zahărului normal. Pentru prăjituri, cozonaci sau alte dulciuri, zahărul brut se comportă la fel ca și cel obișnuit, însă are punctul de topire mai scăzut, face mai puțină spumă, iar un avantaj important este acela că este mult mai sănătos decât zahărul rafinat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?