Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Cura cu clorofilă


În ciuda aparenței simplități a procedeului, efectele sale asupra organismului sunt foarte puternice. Ca urmare, această cură poate fi resimțită ca un șoc de către organismul dumneavoastră, dacă nu este pornită gradat.
O cură standard cu clorofilă durează 12 zile și va decurge astfel:
– în prima zi de cură nu se va bea mai mult 50 ml de extract de clorofilă, care va fi luat în doză unică, pe stomacul gol, cu 30 de minute înaintea mesei de dimineață.
– în a doua zi de cură se va dubla cantitatea de extract, care va fi băută în două reprize, cu 30 de minute înaintea mesei de prânz și de seară.
– între ziua a treia și a unsprezecea se mărește doza cu câte 50 ml pe zi repartizându-se în trei părți egale, luate cu 30 de minute înaintea celor trei mese principale.
– în a douăsprezecea zi se bea câte un pahar de extract de clorofilă înaintea fiecărei mese. Este de preferat ca în ultima zi de cură să nu mâncați altceva decât orez fiert și sărat după gust, pentru ca efectele de dezintoxicare să fie mai intense.
Cel mai rapid se va simți efectul de accelerare al tranzitului intestinal, ceea ce ce va determina o binevenită eliberare a colonului de toxinele acumulate peste iarnă. Dacă extractele vegetale sunt prea puternice pentru organismul dumneavoastră și vă dau diaree, atunci trebuie să le luați în doze mai mici și să beți în paralel ceaiuri de mentă, coada-racului sau scoarță de stejar, pentru a controla procesul. Tulburările de coagulare, anemia, carențele de calciu și magneziu vor fi rapid compensate de această cură, sângele beneficiind astfel de pe urma curei. Hemofilia, chiar anumite forme de leucemie răspund foarte bine la această formă de tratament.
Pielea este cea de a treia „țintă ” a curei cu clorofilă. Acneea rebelă, diferitele forme de alergie, sensibilitatea la infecții vor fi alungate cu ajutorul tratamentului cu extracte verzi. Tenul va deveni curat și luminos, iar pielea va căpăta o strălucire sănătoasă.
Gastritele și ulcerele de primăvară se ameliorează și ele cu ajutorul acestei cure. Folosiți mai ales extractele din plante aromatice blânde (pătrunjel, țelină) și urzică (care este cicatrizantă și antiacidă). Acestea vor proteja pereții stomacului și vor combate bacteriile de la acest nivel (inclusiv celebrul Helicobacter pilori). Astmul sau bronșita vor fi și ele ameliorate de această cură, deoarece clorofila inhibă și distruge bacteriile, favorizând procesul respirator.
Astenia de primăvară va fi combătută, mai ales dacă vom folosi plante mai amare (frunzele de păpădie sunt excelente), în timp ce stările de oboseală vor fi risipite de extractele verzi de pătrunjel și țelină, adevărate tonice aromatice.
Cura cu clorofilă are efecte excepționale pentru oamenii care lucrează în mediu toxic, care sunt expuși la radiații (cum ar fi cele ale monitoarelor calculatoarelor, razelor X ale aparatelor de analiză), care au avut sau au o hrană cu mulți aditivi sintetici sau cu multă carne. Clorofila protejează vasele de sânge împotriva sclerozării, ține departe infecțiile bacteriene indiferent de localizare (chiar și pericardită – inflamația mușchiului cardiac – a fost tratată cu succes cu acesta terapie). 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?