Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Mai bine recenzor decât învăţătoare pentru copii


Elevii unei clase a III-a de la Åžcoala din Chiojdeni au fost lăsați baltă de învățătoarea care și-a găsit o nouă slujbă… în timpul serviciului. Fără a informa nici conducerea școlii, nici pe părinți, învățătoarea Monica Macovei și-a luat o pauză de la activitatea didactică pentru a se concentra asupra activității de recenzor. Dacă se va constata că plecarea ei de la cursuri a fost nemotivată, Monica Macovei riscă să se trezească cu salariul diminuat.

O învățătoare de la Åžcoala din Chiojdeni și-a luat concediu de la sine putere pentru a-și putea onora meseria de recenzor și le-a dat, astfel, și elevilor de clasa a III-a o vacanță mai mare. Toate acestea însă fără a înștiința și conducerea unității de învățământ unde doamna învățătoare Macovei predă. Aceasta a profitat de faptul că directorul unității de învățământ lipsește câteva zile, fiind plecat la Sinaia unde participă la un curs despre absenteismul școlar, așa că a decis să nu mai vină la școală pentru a-și face datoria de cadru didactic și a ales să se deplaseze prin comună pentru a-și onora noua slujbă de recenzor. Lipsa învățătoarei i-a luat însă prin surprindere pe copii și pe părinții acestora. Unii din elevi s-au prezentat conștiincioși, ieri dimineață, la orele de curs însă surpriză, învățătoarea recenzor nu i-a onorat cu prezența, nici măcar pentru a-i informa că are cu totul alte treburi decât de a-i învăța carte. „Săracul meu copil a venit astăzi la școală degeaba. M-a sunat învățătoarea să îmi spună că nu vine la școală când deja copilul era ajuns în clasă. Nu sunt mulțumit de acest lucru, dar ce pot eu să fac” , a afirmat un părinte al cărei fetiță învață la clasa a III-a a învățătoarei Monica Maco-vei. Atitudinea lipsită de responsabilitate de care a dat dovadă învățătoarea Åžcolii din Chiojdeni este criticată și de directorul Ion Tudose. Acesta afirmă că învățătoarea nu l-a înștiințat despre intenția de a absenta câteva zile, așa cum de atfel se face într-o astfel de situație. Cum directorul nu a știut nimic despre intenția învățătoarei, nu s-a putut găsi un înlocuitor la catedră pentru aceasta, iar copiii au rămas ai nimănui. „Nu m-a anunțat că va lipsi și le va da elevilor mai repede vacanță. Am fost anunțat de secretară despre această situație care nu este normală. Doamna ar fi putut să mă sune să îmi spună că lipsește pentru a putea să găsim pe cineva care să îi țină locul. Am să iau legătura telefonic cu dânsa pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a spus Ion Tudose, directorul Åžcolii din Chiojdeni.

Sancțiuni dure pentru învățătoarea fugară

Cei din conducerea Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea au luat și ei cunoștință de incidentul produs la Åžcoala din Chiojdeni. Iordache Bostan spune că o astfel de atitudine este total nepotrivită și directorul va trebui să ia măsurile ce se impun. Deoarece  a părăsit catedra pentru a-și onora sarcinile de recenzor, învățătoarea Monica Macovei s-ar putea alege cu salariul diminuat. Situația învățătoarei va fi aprofundată în cadrul Consiliului de Administrație al Åžcolii din Chiojdeni, iar în funcție de constatările membrilor consiliului se va propune măsura. ,,Dacă este adevărat ceea ce îmi spuneți, nu este deloc normal. Dumneaei trebuia să solicite aprobarea din partea directorului școlii sau a Inspectoratului Åžcolar pentru a putea pleca de la ore și pentru a fi înlocuită cât lipsește de altcineva. Nu se pleacă de la școală ca de la stână! Dumneaei riscă până la scăderea din salariu, în cazul în care a plecat nemotivat. Această problemă trebuie analizată de către directorul școlii în cadrul Consiliului de Administrație și acolo se poate soluționa cauza și se poate da sancțiunea”, a declarat Iordache Bostan, șeful Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea. Am încercat să luăm legătura telefonic și cu învățătoarea Monica Macovei însă după repetate rânduri în care a afirmat că nu ne poate auzi, a preferat să nu mai răspundă deloc la telefon. Cel mai pro-babil, învățătoarea era mult prea ocupată cu activitatea de recenzor și nu se mai putea concentra asupra unei discuții cu reporterii noștri, despre problema de la școala unde este învățător.

30 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?