Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Motorina, aproape la fel de scumpă ca benzina


Creșterea prețurilor la motorină este determinată de majorarea cererii pentru acest produs, iar România produce mai puțin decât consumă din acest tip de combustibil, a declarat, miercuri, Mariana Gheorghe, directorul executiv al OMV Petrom (SNP).
„Cererea de diesel a crescut și prețurile sunt o reflectare a cererii și ofertei. În România producem mai puțin decât este cererea. Este o tendință la nivel mondial (creșterea prețului motorinei – n.r.)”, a afirmat Gheorghe la lansarea de către Consiliul Investitorilor Străini a Cărții Albe 2011.
Mariana Gheorghe afirma în decembrie 2009 că pe termen mediu și lung consumul de carburanți va scădea, în condițiile în care la nivel global, implicit în România, se înregistrează o supracapacitate de rafinare.
Conform incont.ro, prețul motorinei la stațiile Petrom a crescut cu 12 bani. De exemplu, un litru de Euro Diesel 5 costă în prezent 5,51 de lei, iar sortimentul OMV Diesel poate fi cumpărat cu 5,69 de lei/litru.
OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac de petrol și gaze OMV, are două rafinării, dintre care doar una funcțională, respectiv Petrobrazi Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?