Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un singur vrâncean s-a tratat gratuit în străinătate


O singură persoană a beneficiat de tratament gratuit în străinătate, în trimestrul III al acestui an, cu ajutorul formularului E112. Este vorba de o persoană care a necesitat tratament în Germania.
Cu toate că formularul E112 poate salva multe vieți, foarte puține persoane apelează la această modalitate de tratament în străinătate, subvenționat de Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea (CAS).
Pentru a beneficia de formularul E112, pacientul trebuie să fie, în primul rând, asigurat. Pentru eliberarea acestui formular, sunt necesare: o cerere, copie după actul de identitate, dovada calității de asigurat, dosarul medical (recomandare medicală, raportul întocmit de un medic dintr-un spital universitar sau județean, din care să rezulte diagnosticul și faptul că serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat în timp util în niciuna dintre unitățile sanitare din țară), dar și confirmarea scrisă din partea unității sanitare din statul membru UE sau al Spațiului Economic European în care se intenționează efectuarea tratamentului. Formularul E112 se eliberează înainte de plecarea persoanei beneficiare în străinătate, dar poate fi eliberat și după plecarea acesteia dacă, din motive de forță majoră, nu a putut fi eliberat anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?