Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Rostopasca, bună pentru fibrom uterin


Rostopasca are ca factor curativ toată planta.
Afecțiuni pentru care se recomandă: negii, condiloamele acuminate (vegetațiile veneriene), tratamentul fibromului uterin și al cervicitei, tumorile benigne și maligne, ciupercile fixate la nivelul unghiilor de la mâini și picioare.

Prezentare generală
Este o plantă ierbacee perenă, bogat ramificată de la bază, cu tulpini cu peri lungi și rari și frunze verzi-albăstrui, mari, flori galbene cu câte 4 petale, câte 3-8 umbrele, fructe capsule alungite. Plantă lasă la locul de rupere un latex galben-portocaliu.
Calități curative și acțiune farmaceutică
Alcaloizi, ulei volatil, flavonoide, saponozide. Stimulent al funcției hepatice, calmant al colicilor hepato-biliare, coleretic-colagog, sedativ și narcotic al centrilor nervoși superiori, antitumoral dezinfectant și cicatrizant.

Recomandări
 – suc din plantă de rostopască împotriva negilor, condiloamelor acuminate: se aplică suc de rostopască de trei ori pe zi, în straturi succesive, timp de minimum 2 săptămâni. Este necesar că tratamentul să continue minimum 5-7 zile și după căderea negilor. 
 – infuzie din plantă de rostopască în tratamentul fibromului uterin și al cervicitei, tumorile benigne și maligne (cataplasmă cu suc). Cu irigatorul, cu pară de cauciuc sau cu o seringă de capacitate mai mare (fără ac), se introduce infuzia de rostopască pentru uz extern (minimum 15 ml) în vagin. După administrarea cu se-ringă, bazinul va rămâne ridicat față de orizontală, timp de minimum 15 minute, astfel încât preparatul să nu se scurgă din vagin. Este bine că în această perioadă să fie făcute contracții și relaxări succesive ale mușchilor vaginali pentru că circulația sangvină să se intensifice, iar principiile active să fie preluate mai ușor. Se fac 1-2 administrări pe zi. În cazul cervicitei, durată minima a tratamentului este de 2 săptămâni, în timp ce la fibromul uterin durată minima este de 49 de zile. Acest tratament mai este indicat în tratarea trichomonas-ului, candidei, cancerului uterin. Acest tratament este valabil și în infecțiile cu candida, chlamydia, trichomonas, precum și în infecțiile bacteriene. Chiar dacă dispar simptomele bolii, este necesar un examen clinic și de laborator înainte de a va hotărî să încheiați tratamentul.
– tinctura din plantă de rostopască în tratarea cipercilor fixate la nivelul unghiilor de la mâini și picioare: se aplică cataplasme cu rostopască timp de minimum 49 de zile. Rostopască oprește dezvoltarea tumorilor și, în timp, determină chiar retragerea lor. Eficientă să crește dacă în cataplasme este combinată în proporții egale cu rădăcină de tătăneasă. Dacă pielea tinde să se usuce și să se degradeze sub acțiunea cataplasmei, la o oră după ce am luat-o, vom aplică un unguent cu tătăneasă sau cu gălbenele. Se aplică un tampon de vată bine îmbibat cu o combinație de tincturi de rostopască, propolis și tătăneasă, în proporții egale. Acest tampon se ține pe locul afectat vreme de 1 oră, aplicându-se de 2-3 ori pe zi. După o săptămâna de tratament, apar primele efecte.
– panarițiu – Tratamentul se face timp de 2 săptămâni (minimum), cu suc de rostopască. Se aplică sucul pe zonele afectate de 3 ori pe zi, în straturi succesive. Suplimentar, pot fi făcute com-prese cu o combinație de tincturi de rostopască + propolis, în proporții egale 
 – pulbere de rostopască pentru tratarea tuberculozei pielii

Precauții, contraindicații 
Rostopasca, atât de utilă în doze terapeutice, în doze mari poate fi extrem de toxică. Cea mai toxică este în stare proaspătă: 20-30 de grame ingerate duc la o intoxicație severă, iar 50-60 grame produc intoxicație mortală. În stare uscată, este mai puțin toxică, dar este necesară o atenție mărită în manipularea și administrarea să deoarece pot apărea accidente. Pentru tratamentele interne este bine să cereți avizul și supravegherea unui medic. Iată simptomele intoxicației: apariția unei stări de arsură și bășicare a gurii, arsuri și mâncărimi în gât, grețuri, vărsături, diaree și urinare cu sânge, tendința de a urina mereu, dureri de cap, amețeli, delir, halucinații, congestie pulmonară, asfixie, moarte. La primele semne de intoxicație, pacientul va fi dus la medic. Se acționează prin provocarea de vărsături cu mari cantități de apă caldă, apoi prin administrarea de ceaiuri de nalbă sau semințe de în, de stimulente (cafea, vin, alcool), de substanțe alcaline, ioduri, tanin. Se fac fricționări cu alcool și se injectează atropină de către medic. Preparatele de rostopască nu se lasă la îndemână copiilor, nu se aplică pe rănile deschise, sângerânde, și nici nu se administrează gravidelor după luna a patra de sarcină. Persoanele alergice la praful de rostopască vor evita locurile în care aceasta este depozitată, uscată sau râșnită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?