Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Elevi în vizită la pompieri


Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost marcată de pompierii vrânceni, ieri. Porțile instituției s-au deschis larg, iar curioșii au putut vedea tehnica de intervenție din dotarea ISU.
Sediul instituției a putut fi vizitat între ore orele 10.00 – 14.00, printre vi-zitatori numărându-se foarte mulți elevi, unii din Focșani, alții din județ, respectiv de la Garoafa.
Inundațiile, furtunile, seceta ori alunecările de teren sunt doar câteva si-tuații cu care România se confruntă. În Vrancea, inundațiile din anul 2005 au provocat un adevărat dezastru la Vadu Roșca, în comuna Vulturu. „În fiecare an, a doua zi de miercuri din luna octombrie este desemnată «Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale». Anul acesta, această zi este serbată pe data de 12 octombrie. Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Si-tuații de Urgență Vrancea a organizat «Ziua Porților Deschise». Persoanele care ne-au trecut astăzi (ieri – n.r) pragul au avut ocazia să vadă tehnica de intervenție în caz de dezastre, dar și modul în care se acționează în astfel de situații”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
Tot ieri, la Casa de Cultură din Mărășești, a fost organizat un seminar la care au participat reprezentanții instituțiilor publice locale și șefii serviciilor voluntare pentru situații de urgență din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?