Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Construiţi-vă un cadru special pentru seminţe


Un cadru special pentru semințe se construiește ușor și nu este nici costisitor din punct de vedere material. În schimb, semințele strânse din grădină se vor menține proaspete pe întreaga perioadă a verii.
Cadrul pentru depozitarea semințelor se construiește pe pământ și este folosit pentru a oferi semințelor ajunse la maturitate un mediu protejat. De asemenea, puteți depozita în acesta și plante sau legume rădăcinoase, pe întreg parcursul iernii. Înainte de toate, căutați locul potrivit pentru construirea cadrului care vă va proteja semințele și plantele de îngheț. Structura poate fi mobilă sau fixă. Depinde cum decideți, însă trebuie să țineți cont de așezare.
Potrivit Enciclopediei Rodale pentru Grădinăritul Organic, cel mai indicat ar fi să construiți adăpostul semințelor cu fața către sud, într-un loc unde razele soarelui pot ajunge cu ușurință. De asemenea, acest loc trebuie să permită un drenaj adecvat și să fie ferit de vânturile puternice. Același loc poate fi folosit vara pentru a crește legume. Spre exemplu roșiile, busuiocul sau salata se vor dezvolta foarte bine în cadrul prevăzut cu un geam transparent, prin care să poată pătrunde razele soarelui. Puteți chiar să experimentați pentru a afla ce altfel de legume ați putea crește astfel și dacă acestea sunt mai gustoase decât cele recoltate în mod tradițional. După stabilirea locului puteți să strângeți materialele de care aveți nevoie și să vă apucați de treabă. Aveți nevoie de câteva scânduri, preferabil de cedru, cuie, un geam și balamale. Puteți, de asemenea, folosi în loc de sticlă orice alt material transparent care să permită accesul razelor solare. Ar fi mult mai indicat, deoarece astfel ați ocoli eventuale accidente neplăcute.
Balamalele sunt utile pentru a avea ușor acces la semințe pe timp de iarnă și legume pe timp de vară. După ce ați asamblat cadrul, înalt de aproximativ 50 de centimetri, în interior puteți adaugă pământ și compost. După ce amestecați solul cu compostul, puteți să începeți plantarea. Nu uitați însă că în timp, acesta își pierde din proprietăți și la unul sau doi ani, trebuie schimbat. Trebuie să mai aveți în vedere și monitorizarea temperaturii din cadrul care vă ferește semințele de îngheț. Temperatura ideală este de 23 de grade Celsius pentru plantele care cresc în anotimpul de vară, iar pentru cele de toamnă și primăvară temperatura cea mai potrivită este de 15 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?