Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Coşurile de fum deteriorate lasă vrâncenii pe drumuri


Coșurile de fum necurățate sau deteriorate lasă vrâncenii fără acoperiș deasupra capului. La sfârșitul săptămânii trecute, trei locuințe au fost curpinse de flăcări. În două dintre cele trei cazuri, cauza a fost aceeași, respectiv coșurile de fum deteriorate.
Astfel, duminică la ora 15.10, s-a anunțat produ-cerea unui incendiu în localitatea Bordești, izbucnit la proprietatea Aureliei V. Pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și cinci subofițeri, pompierii militari acționând în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Bordești. Au ars aproximativ 5 metri pătrați din acoperișul casei confecționat din astereală din lemn și învelit cu tablă și 2 metri pătrați din tavanul unei camere de locuit. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
În jurul orei 19.10, pompierii de la Vidra s-au deplasat în localitatea Poiana, comuna Vrâncioaia, pentru a lichida un incendiu izbucnit la proprietatea lui Constantin S. Au ars aproximativ 52 metri pătrați din acope-rișul casei confecționat din astereală din lemn și învelit cu tablă și s-au deteriorat planșeele și o parte din stoleria casei. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un burlan de fum deteriorat.
La aceeași oră, pompierii din Focșani s-au deplasat pe strada Cuza Vodă, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o anexă. Au ars pereții anexei, confecționați din pal, și acoperișul acesteia, construit din astereală din lemn și învelit cu carton bituminos, și plăci de azbociment pe o suprafață de 120 metri pătrați. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jar sau scântei provenite de la un foc deschis în spații deschise.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?