Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Aniversare la 100 de ani de existenţă


Comuna Golești se poate lăuda, de ieri, cu o persoană care a depășit venerabila vârstă de 100 de ani. De ziua lui Toader Bostănaru, primarul Goleștiului, Alexandru Zar, și viceprimarul Vasile Bostănaru l-au vizitat pe bătrânul care și-a sărbătorit centenarul și i-au înmânat un tort din partea primăriei, dar și un plic.

Viceprimarul a participat la eveniment și în calitate de nepot al lui Toader Bostănaru, pe care l-a felicitat pentru performanța de a ajunge la un secol de viață. Bătrânul nu s-a plâns de nimic, vede la fel de bine ca în tinerețe și aude perfect. Singurul neajuns este că picioarele îl cam lasă. „Nu am nicio problemă, văd bine, aud bine, doar picioarele mă mai necăjesc. În război, când am fost, am fost de partea românilor. A fost foarte rău în război, să nu mai fie! După război a fost mai bine și acum e și mai bine. De mine au grijă cei doi băieți ai mei. Eu sunt născut și crescut în Golești. Secretul longevității este munca. Am mucit de plăcere și de dragoste. Mă dor picioarele pentru că războiul m-a jugărit încoace și încolo”, a mărtusit Toader Bostănaru.
Primarul comunei Golești, Alexandru Zar, a recunoscut că este prima dată când participă la un asemenea eveniment, cu toate că numără 20 de ani de când este edil al localității. „Pentru comunitatea din localitatea Golești, domnul Toder Bostănaru, care a împlinit vârsta de 100 de ani, reprezintă o mare cinste. Un om foarte echilibrat, un om care a avut o familie și o gospodărie foarte bună. Pentru noi este un model demn de urmat, pentru copiii din comuna Golești. Este nașul părinților mei și îl cunosc de mic copil. Am rămas surprins cum l-am văzut azi, modest și echilibrat. Un astfel de moment, eu ca primar, nu l-am mai trăit”, ne-a spus primarul. La aniversarea celor 100 de ani de existență a fost prezent și reprezentantul pensionarilor social-democrați din Vrancea, Petrică Butuc. „Momentul este special, pentru că nu ai onoarea să întâlnești în fiecare zi un om care a împlinit 100 de ani. În acest răstimp, a trecut prin multe încercări, dar cu toate astea, a îmbătrânit frumos și gândește bine. Cel mai mult admir faptul că a reușit acestă performanță genetică și individuală. Admir faptul că a spus că munca i-a ținut, luciditatea, umorul și calmul, pe care le are nealterate, la o vârstă la care mulți nu mai sunt printre noi”, ne-a declarat Petrică Butuc.
La final, bătrânul și-a asigurat invitații că și peste cinci ani tot în curtea casei din Golești îi va aștepta, acolo, lângă florile care îi plac cel mai mult.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?