Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Spectacole şi expoziţii la Zilele Oraşului Panciu


Sâmbătă și duminică, păncenii au petrecut la cea de-a IX-a ediție a Zilelor Orașului Panciu. Lăsând deoparte grijile cotidiene, mii de localnici au participat la manifestarea organizată de Primărie, Consiliul Local, Casa de Cultură și susținută financiar de un număr important de sponsori.

Tradiționala sărbătoare a orașului Panciu a debutat, sâmbătă dimineață, la orele 10.00, cu parada Fanfarei Garnizoanei Focșani și a majoretelor Liceului Teoretic „Ioan Slavici”. Acestea au defilat pe strada Nicolae Ti-tulescu și Bulevardul Independenței, până în parcul Casei de Cultură, unde au încântat asistența cu un program tematic.
Oaspeții s-au deplasat, apoi, pe esplanada din fața instituției, unde au fost întâm-pinați de artiștii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”, protagoniștii unui original moment artistic intitulat „Meșteșugul vinului”, organizat în cadrul proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană”, finanțat de U-niunea Europeană.
Primarul Ion Petre a susți-nut, în holul Casei de Cultură, o scurtă conferință de presă, în care a vorbit despre importanța promovării obiectivelor cu valoare identitară din orașul Panciu, prevăzute în proiect și a inaugurat o expo-ziție de unelte tradiționale foarte vechi, din care nu au lipsit  ciuberele, un lin și chiar un teasc. Startul la distracție  l-a dat, apoi, tot primarul Ion Petre, de pe scena amplasată în parcul Casei de cultură, care le-a spus concetățenilor săi că sărbătoarea orașului „este un bun prilej să ne descrețim frunțile, să uităm, pentru câteva momente de grijile și necazurile care, uneori, ne apasă și ne umbresc viața”.
„Colectivul de organizare al acestei manifestări cultu-rale a încercat ca, măcar pentru câteva zile, să vă încânte și binedispună cu farmecul cântecului și dansului popular autentic, a noilor genuri de muzică pregerate de tineri, sperând să satisfacă gusturile artistice ale tuturor categoriilor de spectatori. Așadar, vă invit să vă bucurați de aceste clipe de relaxare pe care noi vi le oferim”, le-a urat primarul.

Terenuri de tenis și mini-fotbal pentru tineri

Edilul, împreună cu deputatul PSD, Ciprian Nica, au vizitat standurile meșterilor populari și expozițiile de arte vizuale organizate de Clubul Elevilor din Panciu și Centrul de Voluntariat Vrancea. Aceștia au inaugurat, apoi, pe Stadionul Orășenesc, terenurile de tenis de câmp și de mini-fotbal, ambele cu suprafețe sintetice. „Este, credem noi, o investiție deosebită pentru tinerii din Panciu, pentru toți cei care doresc să facă sport. Sunt două terenuri pe care orașul nu le-a avut până acum și bucuria e cu atât mai mare, cu cât am reușit să le inaugurăm chiar de Zilele Orașului”, a declarat Ion Petre.

Muzică bună, must, mititei și batal la proțap

În cele două zile de sărbătoare, păncenii au avut, din nou, ocazia, să deguste atât mititei și pastramă la grătar, cât și batal la proțap, toate bucatele fiind stropite din plin de mustul proaspăt și dulce. Totodată, oamenii au putut să-i vadă și să-i asculte, în recital, pe cei mai buni artiști români.
Sâmbătă după-amiază, atmosfera de bună dispoziție a fost întreținută de artiștii Ansamblului Folcloric „Å¢ara Vrancei”, iar de la orele 18.00, microfonul a fost preluat de îndrăgitul Florin Vasilică și de colegii săi din Grupul „Teleormanul”. Aceștia au deschis „Seara Tineretului”, în care au mai evoluat Claudia Mirițescu, Laura Olteanu și cei doi componenți au grupului etno-pop, I.D. RoMania, pe cântecele cărora oamenii au dansat tradiționalele hore și sârbe românești. Muzica modernă a fost reprezentată, apoi, de Allexino & Starchild și de Narcotic Sound & Christian D. Duminică, spectacolul prezentat de Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal Focșani, a debutat la orele 15.00, când, pe aceeași scenă, au evoluat alți artiști de prim rang: Sofia Vicoveanca, Daniela Condurache, Robert Târnăveanu și Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Seara, ștafeta a fost preluată de vedetele muzicii pop-dance, prezentate de cunoscutul realizator TV, Cristian Brancu. Rând pe rând, au cântat și au încântat publicul Adelina, Celia, Silvia & Dj Rhino, formația Talisman, dar și Corina Chiriac și îndrăgitul interpret din Republica Moldova, Ion Suruceanu. În același spectacol, un program deosebit, de muzică grecească, a fost prezentat de cunoscutul Ionuț Galani.
Cea de-a IX-a ediție a Zilelor Orașului Panciu s-a încheiat către miezul nopții cu un superb foc de artificii.

Festival de pictură religioasă

La Mănăstirea Brazi a avut loc Festivalul de pictură religioasă – workshop-uri și expoziții, parte a proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană”. Acesta a inclus un atelier de pictură la care au participat elevii Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din localitate, coordonați de profesorii Anda Ene, Mirela Stoica, Anișoara Vizitiu și Costică Zbîrciog. Ei au rea-lizat lucrări pe teme religioase care vor face obiectul unei expoziții ce va fi organizată de Primărie la Casa de Cultură. În cadrul aceluiași eveniment, componenții trupei de teatru „Wannabes”, pregătiți de Cătălin Sfîrloagă, au susținut un recital de poezie, foarte apreciat de public.

Căsătoriile de aur și argint, aniversate la Zilele Orașului Panciu

Cea de-a IX-a ediție a Zilelor Orașului Panciu au constituit un prilej de sărbătoare și pentru cele mai trainice căsnicii din oraș. 57 de familii care au împlinit, în perioada 2010-2011, 25, respectiv 50 de ani de căsătorie au fost aniversate, vineri seară, de la orele 18.30, în cadrul unui spectacol organizat de autoritățile locale.
Invitatele speciale la acest eveniment, la care a fost prezent și deputatul PSD, Ciprian Nica, au fost îndrăgitele interprete de muzică ușoară, Oana Sîrbu și Carmen Rădulescu. Acestea au susținut două recitaluri de excepție, atât cu melodii din repertoriul propriu, cât și din repertoriul internațional, dar și cu multe cântece de petrecere.
Cu ocazia aniversării căsătoriei, toate cuplurile prezente au primit, din partea primarului Ion Petre, câte o diplomă de onoare, un buchet de flori și câte un tort. Totodată, cei care au împlinit 25 de ani de căsătorie, au mai primit câte un tichet valoric de 300 de lei, iar cei care au sărbătorit nunta de aur, câte un tichet valoric de 500 de lei. „Mă bucur că sunt alături de dumneavoastră pentru a sărbători acest eveniment deosebit. Vă doresc multă sănătate, bucurie, alături de copii și nepoți, sănătate, atât dumneavoastră, cât și familiilor dumneavoastră, și să ne întâlnim, din nou, și cu prilejul altor evenimente la fel de plăcute!”, le-a spus aniversaților primarul Ion Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?