Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Rugă la raclele cu moaştele lui Teodosie al II-lea şi Nifon


Mănăstirea Brazi din Panciu l-a prăznuit, ieri, pe Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea. La eveniment au fost prezenți, primarul Ion Petre și vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Diaconu. Potrivit calendarului creștin ortodox, 22 septembrie este data la care este este sărbătorit Sfântul Teodosie de la Brazi, întemeietorul mănăstirii și patronul spiritual al orașului Panciu. 

Peste 2.500 de credincioși din Vrancea și din județele învecinate au participat, ieri, la Sfânta Liturghie, prilejuită de hramul Mănăstirii Brazi. Aceasta a fost oficiată de un numeros sobor de preoți, în frunte cu Înalt Preasfinția Sa (ÎPS), Epifanie Norocel, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
În acest an, enoriașii s-au putut ruga atât la racla cu sfintele moaște ale lui Teodosie al II-lea, cât și la cele ale Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului, care au fost aduse încă de miercuri seară, când s-a oficiat și o slujbă de priveghere.
În cuvântul său adresat enoriașilor, ÎPS Epifanie a evocat viața ambelor personalități ale ortodoxiei, precizând că Sfântul Ierarh Nifon are o legătură aparte cu meleagurile buzoiene și vrâncene, fiind unul dintre ocrotitorii duhovnicești ai Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, împreună cu Sfântul Ie-rarh Mucenic Teodosie. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a reamintit credincioșilor și că „Sfântul Ierarh Teodosie este un model pentru noi, cei de astăzi: un model de credință, de răbdare întru smerenie, de dragoste față de Casa lui Dumnezeu”.

Sprijin pentru Catedrala Mântuirii Neamului

ÎPS Epifanie Norocel a evidențiat și efortul maicilor de la Mănăstirea Brazi, care au contribuit la refacerea din temelii a așezământului monahal, distrus în totalitate „de către oameni necredincioși”, înainte de anul 1990. Acesta a anunțat că, în prezent, alături de stareța Eusebia, măicuțele „ostenesc întru ridicarea unui nou lăcaș de cult”, și anume biserica cu hramul Pogorârea Duhului Sfânt, a cărei construcție a început anul trecut. ÎPS Epifanie a precizat că „mai sunt multe de făcut la această biserică, iar maicile au nevoie de sprijin pentru continuarea și definitivarea lucrărilor”. „Vă fac un părintesc îndemn de a le fi alături, donând după putere, pentru zidirea Bisericii Pogorârea Duhului Sfânt”, le-a spus acesta enoriașilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?