Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Perele, surse bogate de fibre


Versatile ca zilele de toamnă și delicioase, perele se numără printre fructele populare din acest sezon. Oricine le recunoaște după forma de clopot caracteristică, după culoarea roșiatică, galbenă sau verzuie, ori pur și simplu după gustul lor dulce. În general, perele oferă destul de mult fier, însă unele soiuri au față de altele un conținut mai ridicat. Acest lucru poate fi văzut atunci când fructul este tăiat în două și capătă pe interior o nuanță maronie din cauza proceselor de oxidare. În cazul în care transformarea nu are loc, înseamnă că conținutul de fier este foarte mic sau inexistent. Fiindcă vremea rece o să aducă inevitabil și unele probleme de sănătate, trebuie să știți că una dintre cele mai bune metode de reducere a febrei este să beți un pahar cu suc de pere. Tot ele vă vor ajuta la prevenirea nefritei, alergiilor precum și la reglarea tensiunii arteriale.  
 
Valoarea nutritivă a perelor, raportată la cantitatea de 100 g este următoarea:  
– Vitamina A: 20I.U.
– Riboflavină: 4 mg
– Vitamina C: 4 mg
– Calciu: 13 mg
– Fier: 3 mg
– Fosfor: 16mg
– Potasiu: 182 mg
– Grăsimi: 4 g
– Carbohidrați: 15.8 g
– Proteine: 7 g
– Calorii: 63

Unele aspecte legate de aceste fructe v-au scăpat cu siguranță până acum, și ne gândim de pildă la importanța fibrelor vegetale. O pară de dimensiune medie asigură 20% din totalul zilnic de fibre de care are nevoie o persoană adultă. Fibrele conținute sunt în principal din cele solubile, incluzând pectina, care este renumită pentru capacitatea de a reduce colesterolul rău LDL din sânge. Un studiu publicat recent la Universitatea din Illinois demonstra că fibrele solubile din alimente ar putea avea o implicare mai mare decât ne-am fi așteptat în imunizarea organismului. Nici măcar cele insolubile nu sunt dăunătoare, de ele depinzând în bună măsură funcționarea adecvată a sistemului digestiv. 

Încheiem cu o recomandare: Sucul de pere combinat cu miere naturală, băut fierbinte, este extrem de util pentru însănătoșirea gâtului și a corzilor vocale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?