Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ajutoare de la UE pentru nevoiaşi


Distribuirea de ajutoare de la Uniunea Europeană a început zilele trecute și va continua până la finele anului. Fiecare beneficiar va primi câte un pachet cu alimente de bază, cu o greutate de 35 kilograme. Din totalul de 6.900 de beneficiari, 4.000 au trecut deja pe la Cantina de Ajutor Social din Focșani, pentru a ridica alimentele. „Beneficiază de ajutoarele de la Uniunea Europeană pensionarii cu venituri sub 400 de lei, 834 de șomeri în plată, 4.224 de persoane cu handicap și beneficiarii de venit minim garantat”, ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre.
Numărul de beneficiari se ridică la 6.900, din care peste jumătate și-au ridicat deja alimentele. Pachetele includ nouă kilograme de mălai, 13 kilograme de făină, opt kilograme de orez, un kilogram de biscuiți, două kilograme de paste făinoase și tot atâtea de lapte praf. „Nu au venit toate cantitățile disponibile de alimente, pentru că nu avem spațiu de depozitare. În funcție de cum vor veni beneficiarii să le ridice, vom face solicitare pentru a primi cantitățile rămase”, ne-a declarat Lucian Feroiu, contabilul șef al Cantinei de Ajutor Social. Termenul final de distribuire a alimentelor este 31 decembrie.
Anul trecut, beneficiarii nu au venit să ridice alimentele și a fost nevoie de transmiterea prin poștă a invitațiilor. Alimentele care vor rămâne neridicate vor putea fi duse la case de copii sau cămine de bătrâni.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?