Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Primarul Petre, promoter pentru „Tradiţie şi spiritualitate pănceană”


Primarul Ion Petre a fost promoter în cadrul evenimentelor de promovare a proiectului „Tradiție și spiritualitate pănceană” derulate la sfârșitul săptămânii trecute. Sâmbătă dimineață, edilul, însoțit de echipa de implementare a proiectului, s-a deplasat prin oraș, distrubuind fluturași cetățenilor, explicându-le, totodată, și avantajele implementării acestui proiect.
Cu acest prilej, oamenii au aflat că, printre evenimentele care urmează să fie organizate în Panciu sunt cele legate de promovarea Mănăstirii Brazi și a sărbătorii dedicată Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie al II-lea, ale cărui moaște sunt depuse în lăcașul de cult. Acestea vor consta în hramul mănăstirii, de joi, 22 septembrie, precum și în „Festivalul de pictură religioasă – workshopuri și expoziții”, care se va desfășura în perioada 22-24 septembrie. În cadrul acestui eveniment vor avea loc un atelier de creație religioasă (pictură), realizat de către elevii de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, dar și un atelier demonstrativ (cântec de toacă).
În aceeași perioadă, tot la Mănăstirea Brazi, vor mai fi organizate o expoziție de icoane, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vrancea, alta cu fotografii reprezentative din istoria recentă a mănăstirii, precum și o seară literar-artistică susținută de „Wannabes”, trupa de teatru a orașului.
„Tradiție și Spiritualitate pănceană”, proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, are o valoare de de  998.218,52 lei și este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?