Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Garda Financiară a pierdut lupta cu cinci foşti comisari


Cinci foști comisari de la Garda Financiară Vrancea au obținut în instanță suspendarea deciziilor de disponibilizare în urma examenelor susținute în luna iulie. Decizia este „executorie de drept fără somație”. „Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, pronunțată în ședință publică, azi, 16 septembrie”, arată magistrații vrânceni. Decizia se aplică până la pronunțarea pe fond a cauzei. Cererile de suspendare au fost depuse de foștii comisari Constantin Ciocîrlan, Aurel Dumitru, Cicerone Chiriac, Ionel Iancu, Nicu Tălmaciu.
Contactat de „Monitorul de Vrancea”, comisarul șef al Gărzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug, a afirmat că decizia în acest caz aparține Comisariatului General al Gărzii Financiare. „La nivelul secției Vrancea nu mai avem personalitate juridică de la 1 august. Comisariatul General va lua o decizie în acest caz, probabil că vor face recurs. Când va dispune Comisariatul General repunerea în funcție, atunci se va face. Deocamdată instanța și-a spus cuvântul”, a afirmat comisarul șef Adrian Buzdrug.
Procedurile au fost demarate de foștii comisari ai Gărzii Financiare imediat după ce finalizarea examinării din luna iulie. Au fost contestate ordinele de demitere din funcții și, după ce au primit răspunsul conducerii centrale a Gărzii Financiare, comisarii au contestat și actele prin care a fost organizată examinarea. Contestațiile încă nu au fost realizate de comisarii care au intrat în concedii medicale imediat după examinarea din luna iulie. Pe lista celor care și-au pierdut postul de la Garda Financiară se mai află Mihai Bojoaică, Costel Stan, Elena Giurgea și Iulian Eduard Miron. Reamintim că, în urma examinării din luna iulie, nouă comisari au părăsit Garda Financiară, cu trei mai mult decât se estima prin reorganizarea dispusă de conducerea ANAF.
Noua structură organizatorică și statele de funcții de la Garda Financiară au intrat în vigoare la 25 iulie. Conform organigramei aprobate de conducerea ANAF, secția Vrancea a Gărzii Financiare este condusă de un comisar șef de secție, funcție asimilată celei de director executiv și un comisar șef de divizie, respectiv șef serviciu. Åžeful Gărzii Financiare a rămas Adrian Buzdrug, secondat de comisarul șef de divizie Marian Lungu. Ceilalți 11 comisari sunt Isticioaea Costel, Urloiu Toader, Vîlcu Nicolae Marian, Mateescu Dorică, Stanciu Constantin, Dimitriu Andi Cristian, Cernat Costel, Grigoraș Mihai, Surăianu Nelu Nastase, Hărăbor Dan Adrian și Coman Andrei. La compartimentul juridic este un consilier juridic cu grad profesional principal iar la compartimentul administrativ doi experți clasa I, principal și asistent.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?