Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Pădurar pedelist condamnat, găleţi confiscate


Pădurarul Titi Petrea de la Cîrligele a fost condamnat de instanța de judecată, fiind găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de mită electorală. Instanța a decis să confiște gălețile, zahărul și alte bunuri ce au rămas și nu a apucat să le dea pentru a cumpăra câteva voturi pentru candidatul PD-L la alegerile prezențiale din 2009. În dosar, unul dintre martori a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă.

Pădurarul pedelist de la Cîrligele a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru mită electorală. Judecătorii au decis și ca unele bunuri cu care acesta a mituit electoratul la alegerile prezidențiale din 2009, să fie confiscate. „Condamna pe inculpatul Petrea Titi la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de mită electorală. În baza articolului 81-82 Cod penal dispune suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 3 luni. (…) În baza articolului 26 indice 10 din Legea 370/2004 modificată, confiscă de la inculpat urmatoarele bunuri rămase în custodia poliției; 10 găleți din plastic de culoare portocalie, 7 kg. orez, 7 kg. zahăr, 6 litri ulei alimentar, 6 pungi cu portocale și suma de 1.000 lei de la martorul Milea Lucian dată de inculpat, suma care se va vira la bugetul de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunțare pentru inculpat”, se arată în hotărârea instanței de fond. Pădurarul pedelist din Cîrligele a ajuns în fața instanței de judecată acuzat că în campania electorală a alegerilor prezidențiale din 2009 a împărțit materiale electorale, constând în găleți și alimente pentru   a-i determina pe consăteni să voteze candidatul PD-L. Chiar dacă au fost mai multe sesizări în legătură cu practicile pedeliștilor, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, singurii competenți să soluționeze astfel de cauze, l-au trimis în judecată numai pe Titi Petrea. Sesizarea a venit din partea alianței politice PSD+PC. În rechizitoriul întocmit de procurorii gălățeni se arată că pădurarul, care la vremea respectivă nu avea ocupație, este incriminat și de propriile convorbiri telefonice, telefoanele fiindu-i interceptate în perioada respectivă. Practic, Petrea este acuzat că în perioada 18 noiembrie – 4 decembrie 2009, ar fi oferit unor persoane bani, găleți, zahăr, ulei și portocale pentru a vota candidatul PD-L la alegerile prezidențiale din 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie 2009. Pentru a proba acuzațiile, procurorii i-au pus lui Titi Petrea sub ascultare telefoanele mobile. Astfel, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați a solicitat instanței de judecată interceptarea telefoanelor, în perioada 1-12 decembrie 2009. Interceptările au fost transcrise și conținutul lor atașat dosarului.

Martor mincinos în dosar

De curând, unul dintre martorii din dosar care a recunoscut că a primit bunuri, dar nu pentru a oferi votul său candidatului PDL, a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă. Procurorii focșăneni spun, în rechizitoriu, că Dănuț Oaie, de 44 de ani ar fi declarat mincinos atât în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați, în data de 14 ianuarie 2010, cât și în fața instanței de judecată că ar fi primit găleți de culoare portocalie fără condiția, din partea pădurarului Titi Petrea, de a vota candidatul PDL la alegerile prezidențiale din 2009. În șe-dința din data de 22 martie a.c., procurorul de ședință s-a sesizat din oficiu cu privire la fapta martorului de a fi declarat mincinos și a solicitat instanței de judecată înaintarea la Parchet a încheierii de ședință cât și a declarației martorului, pentru a se efectua verificări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?