Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

„Cutremur şi incendiu“ la şcoala din Reghiu


Elevii și cadrele didactice de la școala din Reghiu a participat ieri, la un exercițiu de alarmare în cazul unui cutremur cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter. Pompierii au simulat și un incendiu la un corp al Åžcolii cu clasele I-IV din Åžindrilari, izbucnit după producerea cutremurului imaginar, în urma căruia biblioteca școlii a fost avariată în proporție de 40%, iar doi elevi au rămas blocați sub dărâmături.
La exercițiu au participat un echipaj de politie, echipa de stins incendii din cadrul serviciului voluntar pentru situații de urgență, un microbuz transport persoane, o autoutilitară, un buldoexcavator, un electrician, o echipă deblocare-salvare.
În momentul desfășurării exercițiului, în incinta școlii se aflau 140 copii și 9 cadre didactice. Elevii au fost eva-cuați cât mai departe de locul producerii incendiului, efectuându-se prezența lor de către cadrele didactice. Pe timpul derulării exercițiului, s-a constatat că s-au respectat locurile de adunare stabilite pentru asemenea situații, baremul de timp a fost de asemenea, respectat, cadrele didactice cunosc obligațiile ce le revin pe linia situațiilor de urgență, evacuarea rea-lizându-se fără probleme deosebite. Pompierii spun că „exercițiul desfășurat și-a atins scopurile propuse. În urma evaluării, s-a constatat că autoritățile locale sunt în măsură să ia cele mai bune decizii și să intervină conform Planului de intervenție în caz de situații de urgență generate de cutremur”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?