Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO: Sărbătoare cu avansări, de Ziua Pompierilor


 

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Anghel Saligny” Vrancea au fost în sărbătoare, ieri, când s-au împlinit 163 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii. Pe lângă oficialitățile care au transmis gânduri bune pompie-rilor și familiilor acestora, au fost alături de oamenii care luptă zi de zi cu pericolul, sute de copii de la grădinițele din municipiu. Festivitatea a început la ora 11.00. După intonarea imnului a urmat ceremonia religioasă și au fost prezentate de către oficialitățile județene mesajele de felicitare către lucrătorii ISU. „La mulți ani pentru dumneavoastră, cei care aveți grijă de noi în fiecare zi, care sunteți eroi și la propriu și la figurat. Când spun asta, mă gândesc și la generația tânără, pentru care dumneavoastră sunteți un exemplu de urmat. Am și eu un băiețel de patru ani, care mi-a spus, când a pășit în curtea Inspectoratului, că ar vrea să devină pompier. Încă o dată «La mulți ani» pentru dumneavoastră și pentru familiile dumneavostră”, le-a transmis angajaților ISU Dan Ocheșelu, reprezentant al Consiliului Județean Vrancea.
Cu ocazia Zilei Pompierilor, șeful ISU, Flaviu Chiscop, a prezentat și ordinele de avansare în grad. Astfel, comandantul Detașamentului de Pompieri Focșani, Cristian Soare, a fost avansat la gradul de maior, Mădălin Robert Ivanciu, maistru militar clasa a II-a, a fost avansat la clasa I, iar subofițerii Adrian Å¢andără și Ovidiu Moțoc au fost avansați de la gradul de plutonier major la plutonier adjunct. Åži pompierii care au fost premiați la concursurile sportive la care au participat au fost felicitați cu această ocazie de către mai marii ISU.
Pompierii au primit aplauzele publicului și în special pe cele ale copiilor în momentul în care au început exercițiile demonstrative, care au arătat cu câtă precizie și dedicare lucrează pompierii. Astfel, au fost prezentate proba scară de fereastră, realizarea unui dispozitiv de stingere a incendiilor izbucnite la etajele clădirilor cu autoscara mecanică, dar și descarcerarea victimelor accidentelor rutiere și acordarea primului ajutor. Aplauze la scenă deschisă a primit și Wolf, câinele ISU, care reușește în câteva secunde să găsească victimele supraviețuitoare ale unor calamități. În fiecare an, în data de 13 septembrie, porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea se deschid tuturor vrâncenilor. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?